Владика Нестор очолив богослужіння в одному з найстаріших храмів Тернопілля (Фото)

У неділю, 4 вересня, коли в Бережанах відбулися урочистості з нагоди 100-ліття боїв за гору Лисоня, архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестор очолив Божественну літургію в церкві св. Миколая.

 

Разом із настоятелем церкви о. Миколаєм Зоряним, священиками Бережанського благочиння і парафіянами найстарішого храму міста владика помолився за полеглих сто років тому під Лисонею українських січових стрільців і всіх, хто поклав життя за Україну, а також нинішніх захисників Батьківщини.

 

«Нехай їхніми молитвами Господь дарує нам перемогу, мир і по-справжньому вільну й сильну Українську державу», - сказав владика Нестор, звертаючись до парафіян і духовенства.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З нинішнього року відзначення боїв за Лисоню отримало новий формат – Степан Барна

 

Нагадаємо, у травні минулого року архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестор задовольнив клопотання духовенства та мирян Бережанського благочиння Тернопільської єпархії Української Автокефальної Православної Церкви і прийняв до Київського Патріархату парафії Бережанського благочиння УАПЦ в повному складі.

 

Дерев'яна церква св. Миколая у Бережанах - пам'ятка архітектури національного значення. Споруджена у 1691 році. Розташована на південній околиці міста Адамівці. Церква св. Миколая є яскравим прикладом архітектурних творів галицької школи дерев'яної архітектури.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернопільска єпархія УПЦ Київського Патріархату  

Коментарі