У тернопільському “Карітасі" виголошують духовні науки (ВІДЕО)

16.03.2015 09:20   Джерело: УГКЦ
Опубліковано : Олег Жак

“Служіння – як дар Божий” – така тема духовних наук, які вже впродовж двох днів виголошують в Тернопільському благодійному фонді “Карітас”. Під час реколекцій люди сповідаються, причащаються та можуть належно підготуватися до величного свята Воскресіння Господнього. 


Реколекції – ще одна нагода переосмислити та змінити своє життя: залишити все зле, аби наблизитися до Христа і черпати в Нього Божі чесноти, кажуть священики. В Тернопільському благодійному фонді “Карітас” з благословення Митрополита і Архиєпископа Тернопільсько-Зборівського Кир Василія Семенюка виголошують реколекції на тему : “Служіння – як дар Господній”.

 

 

 

– Центральною темою є служіння за прикладом Ісуса Христа. Тобто, того, хто прийшов і показав нам, як ми маємо служити ближньому. Щоб ще краще зрозуміти служіння Христа нам допомагає апостол Петро. Тобто, на цій дорозі, цих реколекцій, ми дивимося на Нього, розмовляємо, розважуємо над тими чи іншими ситуаціями, які були в нього відносини з Ісусом, щоб зрозуміти краще і свої відносини, – говорить  настоятель храму Матері Божої Неустанної Помочі отець Мирон Шевчук.

 

– Ми маємо нагоду в такий час побільшити своє не тільки знання, але й вміння. Служити для тих, кого ми не раз не помічаємо або проходимо повз них. Вони власне потребують нашого служіння. За приклад отець бере апостола Петра, який був покликаний Богом до служіння, – додає генеральний директор Тернопільського благодійного фонду “Карітас” Андрій Марчук.

 

Невід’ємною частиною реколекцій є молитва, Свята Сповідь, Причастя, Служба Божа та духовне читання.

– Найперше Ісус показує служіння у вмиванні ніг. Для того, щоб приступити до столу, до трапези, люди мають себе очистити. Однозначно люди можуть прийти посповідатися, запричаститися, тобто, люди відчувають себе тут вільно, – каже отець Мирон Шевчук.

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: УГКЦ  

Коментарі