У Зарваниці відбувся тренінг «Мирянське служіння в Церкві»

16.02.2015 08:28   Джерело: Тернопільсько-Зборівська Єпархія
Опубліковано : Олег Жак

13 лютого у Марійському духовному центрі Зарваниця відбувся тренінг для відповідальних за справи мирян у деканатах Тернопільсько-Зборівської архиєпархії під назвою «Мирянське служіння в Церкві: парафії, деканаті, єпархії». Організатором заходу виступила комісія у справах мирян архиєпархії. Учасники слухали доповіді та ділилися досвідом праці з мирянами.


Захід розпочався Молебнем до Пресвятої Богородиці, який очолив синкел у справах мирян о. Павло Репела. Отець передав благословення і запевнив молитовну підтримку від архиєпископа Василія Семенюка. Священик закликав молитися за Україну: «Наша держава потребує безперервної та щоденної молитви. Як християни, маємо дуже важливу і потрібну зброю – молитву, яку повинні використовувати».

 

 

Отець Петро Пастух, відповідальний за справи мирян Зарваницького деканату, виголосив доповідь «Методи молитовного читання Святого Письма у групі і особисто». Доповідач детально розповів, як через молитву, читання і слухання відкритися на особисту зустріч із живим Богом, а також віднайти підтримку і силу молитви у християнській спільноті. Отець розкрив два методи читання Святого Письма: «Lectio Divina» та «Вастерс». Відтак практичними порадами, як заохотити вірних читати Боже Cлово, ділився отець-доктор Володимир Дарморіс.

 

Доповідь «Професійна праця і апостольське служіння мирян» виголосив Василь Ухач, кандидат історичних наук юридичного факультет ТНЕУ, доповідь «Християнин і гроші» виголосив Василь Дем'янишин, професор ТНЕУ. Науковці, практикуючі християни говорили про тривогу у суспільстві, про виклики, про подвійні стандарти і як на місці праці залишатися християнином.

 

«Бути християнином ніколи не було легко, нелегко і сьогодні. Щоб йти за Христом і з Христом, потрібна мужність для радикального вибору, часто такого, що йде проти течії. Але миряни покликані стати реставраторами світу, своїм життям свідчити Бога», - зауважила Анна Зварич.

 

Тренінг закінчився спільною молитвою за Україну, за поранених, за полонених, за мир.

 

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернопільсько-Зборівська Єпархія  

Коментарі