Суботній рецепт від Олега Ущенка: випічка

16.07.2016 10:53   Джерело: ukrainianpeople.us
Опубліковано : Олег Ущенко

Перекладанець Ніц

На безе:

Білків – 8 шт.

Цукру – 2 скл.

Горіх (будь-який) – 1 скл.

Борошно – 2 ст.л.

На крем:

Згущене молоко – 200 г

Масло – 300 г

Вода 150 г

Ваніль – пакетик.

 

Білки з цукром збиваємо в міцну піну, додаємо мелені горіхи і перемішуємо знизу вверх. Викладаємо половину на пергаментний папір і в нагріту до 160 С духовку, через 30 хв. зменшуємо до 100 С і ще на 1,5 год. Так само і другий корж. На крем згущене молоко розводимо водою і на повільному вогні хай закипить і охолоне. Масло збиваємо 15 хв. Додаємо ваніль, вливаємо холодне молоко і до однорідної маси. Готові коржі “склеюємо” кремом, зверху теж покриваємо кремом і  натираємо чукулядою.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суботній рецепт від Олега Ущенка: Жарені льоди

 

Тістечка Цьом

Тістечка “Цьом”Йогурт трускавковий – 0,5 л.

Бісквітні палички – упаковка

Желатин – упаковка

Коньяк – 30 г

Біла чукуляда – 200 г (у порціях)

Згущене молоко – 3 ст. л.

 

Бісквітні палички – на двоє. На десертному посуді складаємо штабелями, як дрова. Поливаємо сумішшю з коньяку та згущеного молока і в прохолодне місце на 2 год.

На водяній бані розтоплюємо чукуляду, змішуємо з йогуртом і до однорідної маси. Додаємо підготовлений по інструкції желатин. Коли желатин почне прихоплювати, старанно поливаємо з усіх боків бісквітні палички. Тістечка прикрашаємо ягідками або листочками м’яти.

 

Перекладанець Варшав’янка

Перекладанець “Варшав’янка”Манка – 2,5 скл.

Кефір – 0,5 л.

Сода – 0,5 ч. л.

Яйця – 5 шт.

Масло – 9 ст. л.

Цукор – 1 скл.

Згущене молоко – 400 г

Сир м’який – 3 ст. л.

Чукуляда біла – 100 г

Сметана – 200 г

Ваніль – пакетик.

 

Манку в миску. Окремо змішуємо соду з кефіром і до манки. Добре перемішуємо, аби не було грудочок, і нехай півгодини відпочине… Яйця і цукор перемішуємо до стійкої шуми, додаємо масло, ваніль і збиваємо. Виливаємо до манки і старанно вимішуємо тісто – рідке, як на млинці. Ділимо на 3 частини і при температурі 180 С випікаємо 30 хв. Даємо коржам охолонути. Збиваємо сметану з цукром і змащуємо верхи двох коржів. Хай просочиться, а зайву сметану з коржів прибираємо. Згущене молоко варимо до коричневого і по 1/3  бляшанки викладаємо на тих два коржі. Складаємо коржі один на одного. Змащуємо верх третього сметаною, розрівнюємо боки. 1/3 згущеного молока змішуємо з сиром і змащуємо верх. Залишаємо пляцок в холодильнику на годину. Білу чукуляду – на водяну баню і виливаємо хаотичною цівкою на верхній корж.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: ukrainianpeople.us  

Коментарі