Повна альтернатива від лісівників Тернопільщини

12.10.2014 16:51   Джерело: http://www.ternopillis.te.ua
Опубліковано : Тарас Савчук

Завданням, яке стоїть перед лісівниками Тернопільської області, є не лише забезпечення дров’яною деревиною соціальних закладів, які перейшли, згідно з програмою економії енергоносіїв, на дров’яні котли, або опалюють приміщення дровами, а й перехід на альтернативні методи опалювання підпорядкованих підприємств.

 

Наразі ДП «Бучацьке лісове господарство», як і інші державні підприємства облуправління,  робить надзусилля, аби виконати план заходів із переходу на дров’яні котли, незважаючи на складну економічну ситуацію.
А от Коропецьке лісництво даного лісгоспу, пішло далі – перейшовши на альтернативне електропостачання. За словами лісничого Коропецького лісництва Тараса Литвина, зважаючи на віддаленість лісництва від населеного пункту, перебої з електрикою було однією з головних проблем та ставало основною перешкодою для нормального функціонування лісництва. От і вирішили придбати сонячну батарею для контори. Накопиченої електроенергії вистачає на всю темну пору доби не лише для освітлення контори, а й території розсадника поблизу неї, а це дасть можливість посилити охорону декоративних й лісових порід, що на ньому зростають. Враховуючи те, що світлова пора з кожним днем скорочується, такий крок коропецьких лісівників є особливо актуальним.
 
 Прес-служба Тернопільського облуправління ЛМГ

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: http://www.ternopillis.te.ua  

Коментарі