Андрій Шкула

Андрій Шкула

журналіст, журналіст, Газета "RІА плюс"

Підтримав - відповідай!

31.10.2014 10:15   Джерело: TeNews
Автор : Андрій Шкула

Кожен наш вибір — дія, яка має наслідки. Ці наслідки часто не миттєві. Вони розтягнуться на роки. І за них повинні відповідати ми з вами — кожен, хто "поспілкувався" з собою і прийняв рішення.

 

Чи не найважливіший вибір, який має вплинути на наші життя та долю країни, ми зробили 26 жовтня. Це не просто волевиявлення для формування влади – це особиста порука за людей, яким віддали в руки країну. І голосування було не фіналом наших сподівань, а лише стартом. Стартом в формуванні суспільства, де кожен готовий нести відповідальність за свій вибір, не перекидати провали на інших, не опускати руки, не розчаровуватись, а діяти. Тернопільщину в парламенті представлятиме десяток депутатів. Це не багато, але в вони можуть бути ефективними. Владу їм дали ми, нам відповідати за їхні дії, і нам з вами контролювати ці дії. Депутат - це не якась ефемерна і далека постать, яку показують по ТВ і про яких пишуть на сторінках газет. Депутат - це наш знайомий чи знайомий наших знайомих. Це нащ сусід чи дядько, який закуповується в тому ж супермаркеті, що й ми. Принаймні так має бути. Зрештою, ми разом ходимо вулицями Тернополя. І нам, виборцям, і їм, депутатам, потрібно розуміти – або чесна, ефективна і сумлінна робота в Верховінй Раді, або...

 

Не потрібно боятися діяти і зсилатися на те, що ми лише "маленькі гвинтики". Насправді ми джерело влади, а це означає, що все в наших руках. Чим швидше прийде це розуміння, тим швидше по-справжньому запрацює принцип народовладдя.

 

Відомий поет Федір Тютчев писав "У світі існує парадокс: що більше влади, то менше відповідальності". Контролюймо владу, бо часто люди в ній можуть не помічати, що діють неправильно, будьмо відповідальними з ними і за них, і тоді все в нас буде добре.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі