Юлія Томчишин

Юлія Томчишин

кореспондент, журналіст, Наш День

«Ні про що не шкодуй»

16.03.2015 08:10   Джерело: Збруч
Автор : Юлія Томчишин

Тисячі тернополян, вірні та духовенство з усієї України попрощалися з Предстоятелем Української Автокефальної Православної Церкви. Покійний митрополит заповів поховати його у рідному місті на подвір'ї церкви Різдва Христового, де він правив більшу частину свого життя. 

 

Тіло Блаженнішого Мефодія привезли до міста вчора ввечері. Попри пізню пору, зустрічали труну з Главою Церкви сотні містян. Від вулиці Руської віряни і священики несли труну на руках. Церква Різдва Христового була відкрита всю ніч, щоб тернополяни мали змогу попрощатися зі спочилим митрополитом.

 

 

На похорон владики приїхали представники всіх конфесій та вірні з усієї України. Похоронна процесія один раз обнесла довкола храму домовину з тілом митрополита. Діти встеляли дорогу Блаженнішого пелюстками квітів.

 

 

Хоч митрополит останні 15 років мешкав у столиці, тернополяни добре пам'ятають Блаженнішого Мефодія.

 

«Коли я по дорозі на роботу чи просто так проходила повз храм, часто зустрічала владику, — згадує тернополянка Світлана Іллясова. — Він завжди був привітний, благословляв мене, запитував про щось. А тепер я проходжу — подвір'я порожнє без нього. Це була добра, світла людина».

 

 

«Я знав Блаженнішого Мефодія з його студентських років і до сьогодні, — розповідає митрофорний архиєрей Роман Гудзинський. — Він був життєрадісним і добрим, завжди давав добрі поради. Я був з митрополитом до остатнніх днів. Він був мені як батько. Його останньою наукою була настанова: "Ні про що не жалій. Живи в мирі та любові"».

 

 

За життя митрополит багато зробив для розбудови та оздоблення церкви Різдва Христового, тож тепер по праву спочиватиме на подвір'ї цього храму.

 

 

Перед похованням священики виступали з проповідями, згадувати митрополита, його життєвий шлях. Говорили про значення Блаженнішого Мефодія в історії Української Церкви.

 

 

На похороні була рідна сестра митрополита.

 

 

27.02.2015

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Збруч  

Коментарі