На наступній сесії міськради можливий пікет

26.06.2015 08:43   Джерело: 20 хвилин
Опубліковано : Андрій Шкула

Мешканці гуртожитку за адресою Текстильна, 2 вже більше року «воюють» проти наміру міської ради збудувати поряд з їх будинком нову багатоповерхівку.

 

Протест людей можна зрозуміти адже новий об'єкт, якщо повстане, то за декілька метрів від людських вікон та на місці дерев. Наразі люди з гуртожитку пікетами, протестами та зверненнями, стримували процес і будова не починалась. Та зараз в проекті рішень міської ради на наступну сесію є одне, яке люди з Текстильної вважають призведе до будівництва в супереч протестам громади.

 

Проект рішення виглядає так:

 

“Про надання дозволу на укладання договору земельного сервітуту за адресою вул.Текстильна комунальному підприємству фірмі «Тернопільбудінвестзамовник».

 

Розглянувши звернення комунального підприємства фірми «Тернопільбудінвестзамовник», керуючись ст.12, 98, 99, 122 Земельного кодексу України, Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи висновки постійних комісій міської ради з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі, з питань містобудування, міська рада

 

ВИРІШИЛА:

 

1.Дати дозвіл комунальному підприємству фірмі «Тернопільбудінвестзамовник» на укладання договору земельного сервітуту на земельну ділянку загальною площею 0,0430га (0,0240га та 0,0190га) терміном на три роки для влаштування розворотного майданчику для транспорту та майданчика для тимчасової стоянки за адресою вул.Текстильна.

 

2.Зобов’язати комунальне підприємство у «Тернопільбудінвестзамовник» оформити в двомісячний термін договір сервітуту та документацію із землеустрою.”

 

- Можливо міська рада вважає людей геть не освідченими, але це не так, - каже мешканка гуртожитку та голова ініціативної групи Галина Цінкевич. - Цей договір та земля дозволить підприємству загнати техніку під наші вікна та почати роботи. Наразі ми були захищені тим, що за'їзду техніки і місця для вдвантажування будматеріалів не було. Якщо воно з'явиться то захистити наш двір буде важче. Я запишусь на виступ в сесійній залі, аби достукатись до совісті і глузду депутатів, але не знаю чи вийде. Тому ми готові до пікету і протестів. Наш гуртожиток на перехресті Текстильної та Злуки. Рух там є навіть вночі. Не можна в таких місцях вирізати всю зелень. Та й будинки не можуть бути один біля другого, маєж бути трохи простору і дерев.

 

Нагадаємо, у квітні (зі змінами в червні – прим. авт.) 2013 року міські депутати затвердили проект землустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,1050 га під будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення за адресою на вул. Текстильній для КП "Тернопільбудінвестзамовник". Цим же рішенням зарахували земельну ділянку до земель житлової та громадської забудови. Таким чином, зелена зона перестала бути "клумбою", а стала місцем для будови. У липні того ж року ділянку, разом з кількома іншими, внесли до переліку інвестиційно привабливих об'єктів....

 

Інвестор знайшовся. На засіданні комісії з вибору інвестора ТОВ "Ексклюзивбуд плюс" одноголосно проголосили переможцем конкурсу на будівництво, а 09.10.2013 р. переможця затвердили на виконкомі. Згадане ТОВ утворилось за декілька днів до того, як ділянка потрапила у перелік інвестиційних проектів. Статутний капітал підприємства, яке перемогло на конкурсі міськради й отримало право фінансувати зведення багатоповерхівки, - аж 30 тисяч гривень....

 

Будуватимуть, на переконання мешканців з Текстильної, житловий будинок на п'ять поверхів. Можливо, так і планували до 24 листопада цього року. Однак тоді "в зв'язку зі зміною намірів забудови" містобудівні умови та обмеження, надані 04.11.2014 року, у мерії скасували та надали нові. Згідно з ними новобуд може сягати 27 метрів (дев'ять поверхів – прим. авт.), займати 470 квадратів, містити приміщення громадського призначення до 600 метрів та 25 квартир. Мова про великий будинок, що постане біля гуртожитку на зеленій зоні.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: 20 хвилин  

Коментарі