На Кременеччині збудують тваринницький комплекс

07.02.2016 20:23   Джерело: Пульс Кременця
Опубліковано : Новини Тернопілля

Окремі представники прокуратури та міліції у 2015 році тероризували одного з інвесторів у Кременецькому районі, а саме «Агро-Експрес-Сервіс» із Рівненщини, який на Тернопільщині мав в оренді поля. Про це під час засідання колегії ТОДА заявив тернопільський губернатор Степан Барна.

 

– Після особистої розмови з рівненським інвестором це питання вдалося розв’язати на рівні робочої групи, яка відбувалася за участю працівників правоохоронних органів і власників. Більше того, інвестор узяв землі в Кременецькому районі й нині будує у Ростоках (Кременецький р-н) тваринницький комплекс на 1500 одиниць худоби, – зазначив Степан Барна.

 

За словами Степана Степановича, ця подія має стати знаковою для всього Кременецького району, адже на початку незалежності в краї вирізали всю худобу і з того часу промислового виробництва худоби там не було. Губернатор сподівається, що даний тваринницький комплекс у районі стане першою ластівкою і покаже приклад усім головам РДА, як допомога влади може посприяти притоку інвестицій на Тернопільщину.

 

ДОВІДКА. Станом на 1 січня 2016 року у всіх категоріях господарств області поголів’я великої рогатої худоби скоротилося відповідно до минулого року на 5,5% - до 154,3 тис. голів. У сільськогосподарських підприємствах поголів’я ВРХ проти 2014 року зросло лише у 6 районах. Найбільше зменшення допущено у Зборівському (на 37,6%), Підгаєцькому (на 35,5%), Теребовлянському (на 11,6%) та Чортківському (на 10,5%) районах. Найменша чисельність ВРХ у Підгаєцькому (107 гол.), Борщівському (135 гол.) та Шумському (198 гол.). А в Гусятинському, Заліщицькому та Кременецькому районах поголів’я ВРХ відсутнє.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Пульс Кременця  

Коментарі