Арсен Мірзоян «Я не люблю саме Дзідзя, до Михайла у мене ніяких питань»

За що Мірзоян хотів дати по пиці Дзідзьо

09.12.2015 11:13   Джерело: Місто
Опубліковано : Новини Тернопілля

1 грудня Арсен Мірзоян подарував тернополянам “Паперовий сніг”, а вони йому овації та теплий прийом.

 

- Говоримо про ваш «Паперовий сніг», розкажіть детальніше про тур.

 - Про сніг? Снігу ще немає, але буде. Сьогодні у Тернополі є відчуття моря: виходиш на берег, а там шторм (сміється). Чому паперовий сніг? Це дуже просто: на папір ви записуєте те, що вам потрібно у певний момент, а потім цей листок вам стане непотрібним і ви його порвете та викинете, тобто зробите із нього паперовий сніг. Колись важливі нам слова стануть непотрібними. У цьому  ідея: всі слова, які залишаються на папері, рано чи пізно перетворюються у паперовий сніг, але це не стосується тих найважливіших слів, які ми проносимо крізь усе життя.

 

- Ви говорили, що головна ідея альбому – базові цінності. Розкажіть, будь ласка, про ваші базові цінності?

 -Базові цінності – це коли мені не треба доводити, що у мене одна матір, мені не треба пояснювати чому я маю любити своїх дітей та допомогти людині, яка просить у мене про допомогу. Це є ті базові цінності, а все інше мене не цікавить. Розумієте, мене не цікавить чому люди захищають одного чи іншого політика, бо він мені не родич, він живе на мої гроші і він мені нічого не зробив. З цього виникає питання: чому я маю його захищати чи взагалі щось про нього казати. Зараз у мене є базові цінності: я нікого не хочу чути, бо в мене є рідні люди та друзі.

 

- Розкажіть про особливості своєї музичної родини.

 - В нас в команді не розмовляють про політику і це закрите питання. Всі навкруги – мудаки і це – константа, а Боги тут тільки ми (сміється). Звичайно, що у кожного свої думки у  голові, тому у нас в команді прийнятий глобалізм і ми глобалісти.

  

DSC_0508

 

- В цей альбом увійшла пісня «Інші двері», можливо вона символізує початок  нового періоду у житті?

 -В цих слова закладений зміст того, що у які б інші двері ти не увійшов, це не змінює твоєї суті. Якщо ти не хочеш змінитися сам, то навіть вхід у інші двері нічого не змінить, бо ти будеш опинятись у тій же ситуації, як кажуть «на одні і ті ж граблі». Тому, якщо хочеш увійти в інші двері, то перед цим змінись, будь ласка, сам, а потім вже роби цей крок.

 

- Українська естрада дуже різнобарвна: є виконавці різноманітних напрямів. Але ви в своїх розмовах висловились різко про одного артиста, про Дзідзя. Скажіть, у вас антипатія до Михайла Хоми чи Дзідзя? І чому?

- Я не люблю саме Дзідзя, до Михайла у мене ніяких питань. Я розумію, що це все елементи шоу, але бували неприємні ситуації. Телебачення потребує рейтингів, а він їх створює різними моментами і вони дуже некоректні. Є декілька боків (сміється), адже були моменти, коли його поведінка заслуговувала на те, щоб як мужик мужику дав йому в пику. Називати їх я не буду, бо це його особиста дурна витівка щодо підтримки власного іміджу. Просто не треба так заграватись, а треба думати головою, що бувають різні наслідки, як то кажуть: «Любиш медок – люби холодок».

 

DSC_0526

 

- Ви кажете, що не гонитесь за рейтингами і показник – це кількість людей у залі. Якби на концерт прийшла одна людина, ви б зіграли весь концерт?

- В зал – одна людина? Я б не зіграв концерт там, а краще вже в готелі(сміється)

 

- Також говорили, що не боретесь за статуетки, а за чим тоді боретесь? Чого хочете досягнути у своїй творчості?

- Творчості і хочу, щоб її було багато(сміється). Хочу писати пісні, робити відео. Мені кажуть, щоб я зупинився, тільки ж вийшов новий альбом, а я знову на студію. Але я цього хочу і мені це вдається. Я не міряю ситуацію «достатньо», бо працювати потрібно не припиняючи. Творчість – це така річ, з якою жартувати не варто.

 

- В цей альбом увійшло багато пісень у співавторстві. Ви зараз менше пишете лірику?

 - Я дуже скептично ставлюсь до лірики, бо в нас люди будь-яку фігню називають поезією. Як казав Бродський: «В нас – інфляція». Вийде якась співачка, наспіває якусь примітивщину і в коментарі подає, що вона автор музики і слів. А ти сидиш і думаєш «Боже, і що ви цим пишаєтесь?». Я свої вірші викидаю, за які мені соромно, і раджуся, бо хочу, щоб творчість була творчість, а не примітивом. Я ж теж музику пишу, але до кінцевого результату її доводять люди у яких за плечима консерваторія, а не так як у мене – Запоріжсталь. То мені краще у співпраці видавати якісний продукт, який має жити, а не проіснує 3-5 років і все. Так у нас і в кіно, бо немає якісного українського кінематографу.

 

DSC_0532

 

- У кіно ви так і віддаєте перевагу фільмам СРСР чи все ж можете виділити фільм чи серіал сучасності, який вам сподобався?

- Ми дивимось радянське кіно, бо воно дійсно гарне, зняте на роки. Вони не гналися за рейтингами та касовими зборами. Вони знімали картину, а в нас знімають нісенітницю, яка має зібрати касу за тиждень і про це кіно забули і воно більше ніде не з’явиться. Вклали, заробили і все, до побачення. Я залишаюсь прихильником школи радянського кінематографу, бо у нас в Україні немає гідної школи. Всі актори були вирощені і випущені на базах уМоскві. Улюбленого фільму я назвати не можу, бо в мене є улюблені актори – Юрій Нікулін і Андрій Миронов. Таких акторів з тієї школи можна перерахувати на пальцях.

 

- Ви з тих людей які вкладають зміст у кожну деталь, обдумуєте кожне слово у тексті?

 - Так, обов’язково над кожним. Навіть якщо ти пишеш гумористичну пісню, там все одно має бути підтекст, бо інакше для чого це писати?

 

- Яка має бути публіка, щоб ви розкрились?

- Не знаю, це відчуття – безконтрольне. Є публіка перед якою ти закриваєшся. Я пам’ятаю свої виступи в Авдіївці, в Луганській області. Публіка всюди різна.

 

- З Тонею Матвієнко плануєте щось далі випускати?

- Жити планую (посміхається). Музиканти мислять креативно і планів ніколи немає. От прийшла в голову ідея і починається робота над її втіленням. Будемо жити – будемо працювати.

 

DSC_0559

 

Тетяна Федчук


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Місто  

Коментарі