Бізнес-об’єднання як стратегія для стійкості та росту під час кризи: кейс міжнародної бізнес-спільноти Board

Опубліковано:
10 Лютого, 2024

За даними дослідження Advanter Group станом на вересень 2022 лише 33% українських бізнесменів не є членами будь-яких спільнот чи клубів, але бажають приєднатися. Підприємці долучаються до спільнот через те, що їх учасники  демонструють значно кращий загальний стан бізнесу в порівнянні з іншими. 

Що на це впливає?

  • Оточення однодумців. Бізнес-спільнота є консолідатором малого та середнього бізнесу в Україні та за її межами. Це власники/співвласники компаній з різних ніш, які готові обмінюватися своїм досвідом та шукати рішення складних бізнес-запитів як для інших, так і для себе. Живий досвід, реальні кейси, наявні контакти, готові документи та інструменти — все це пришвидшує розв’язання проблем і як наслідок — відбувається подальший ріст бізнесу. 
  • Осередок для створення win-win партнерств. Через те, що в спільноті знаходяться учасники з різних ніш та різним підприємницьким досвідом, але за єдиними цінностями — шанс знайти собі гідного партнера, підрядника чи клієнта збільшується в рази. Кількість учасників, що перебувають по різних країнах там містах, надає варіативність вибору і майже гарантію у фінальному пошуку того, хто потрібен. По суті, бізнес-спільнота створює умови для досягнення бажаних результатів підприємців. Як один з прикладів, допомагає в отриманні безповоротних інвестицій, грантів для бізнесу. 
  • Місце для особистісного зростання підприємця. Регулярні онлайн- та офлайн-заходи на вузькоспеціалізовані теми, особисті бізнес-зустрічі з менторами-підприємцями та лідерами думок для розв’язання індивідуальних запитів, формати брейн-штормінгу та майстермаїнду серед підприємців одного рівня — таку можливість для якісного зростання створює саме спільнота.

Є інституції в державі, які сприяють розвитку малого та середнього бізнесу, а значить сприяють росту економіки. А є ті, які заважають. Як мінімізувати ризики й негативний вплив других і скористатися можливостями, які надають перші? Як знайти партнерів? Як відстояти права перед місцевою владою? Як зрозуміти особливості ринку і потенційних клієнтів? Відповідь є — це скористатися можливостями бізнес-спільнот. 

Бізнес-спільнота як система, яка за своєю моделлю діяльності фільтрує недобросовісні компанії по багатьох факторах, є вигідним та зрозумілим партнером для інвестора. Адже переважна більшість спільнот прискіпливі до репутації підприємців, які стають її учасниками та партнерами. Тому залишається лише один крок 一 перевірка самої організації, яка об‘єднує бізнеси в Україні. Інвестиції 一 це завжди про ризики, а питання довіри при виборі партнера завжди на часі.

Кейс міжнародної бізнес-спільноти Board

Board це міжнародна атмосферна спільнота підприємців для ефективного, стійкого та швидкого зростання бізнесу. Це по-справжньому душевна бізнес-спільнота, завдяки якій навіть у чужому місті, ви будете серед “своїх”. Це не регіональний чи локальний клуб. Це ділова глобальна спільнота q екосистема, всередині якої розвиваються клуби по інтересах і напрямках бізнесів. 

Board об’єднує 1800+ досвідчених підприємців всіх галузей економіки й ринкових ніш за принципом єдиних цінностей, довіри та рівності. Спільнота надає доступ до цінного досвіду 200+ менторів та підприємців-лідерів, що вже створили успішні компанії у різних сферах.

За результатами діяльності 2023 р. Board увійшов у топ-3 шорт-ліста національних бізнес-спільнот Forbes та визнаний лідером за версією Ukrainian Business Award.

Board є магнітом для лідерів та інноваторів у своїх сферах. Ця бізнес-спільнота створена для тих, хто не зупиняється на досягнутому, хто постійно шукає нові можливості для розвитку та масштабування, знаходячи справжній резонанс у серцях однодумців. А головне 一 для тих, хто оптимізмом дивляться в майбутнє, заявляючи про впевненість у зростанні свого бізнесу у 2024 році.

null

Згідно з дослідженнями Advanter Group представники бізнес-спільноти Board мають значно кращий прогноз своєї діяльності на 2024 рік. 14% респондентів заявили, що бізнес зросте суттєво у 2024 році. Серед інших організацій цей показник значно менший – 6,5%. Загалом, зростання очікують 74,5% учасників Board, на відміну від інших підприємців з показником 36,8%. Адже перебуваючи регулярно у спільноті, є можливість знайти нові партнерства з метою масштабування бізнесу та збільшення прибутку. Хтось знаходить інвесторів, а хтось готовий інвестувати. І все це в одному бізнес-середовищі, де репутація та довіра відіграє неабияку роль.

Серед представників міжнародної бізнес-спільноти Board немає респондентів, які б заявили, що їх бізнес фактично припинено (на відміну від інших організацій, де цей показник становить 10,4%). Навпаки, учасники створюють нові кооперації, подаються та виграють гранти, розширюють виробництво, релокують бізнес в інші країни або виходять на нові міжнародні ринки. Бо там також є підтримка серед українських підприємців та місцеві грантові програми, про які Board також інформує.

null

Ось лише невеликий перелік кейсів, які свідчать про неймовірний потенціал та амбіції учасників Board. 

  • Угода на побудову заводу на понад $10 млн через 1 запит у чаті. 
  • Інноваційний проєкт магазину без продавців, який втілили в реальність одразу 20 учасників, партнерів й амбасадорів Board. 
  • Закриття за кілька годин збору на таких потрібних 28 прожекторів для ППО. 
  • Реалізація важливих проєктів у сфері виробництва дронів. 
  • Масштабування з відкриттям шоурумів у Німеччині, Іспанії, Чехії, Швейцарії завдяки розширеній мережі контактів. 

Отже, бізнес-спільноти в Україні, особливо в умовах війни, перетворюються на інструмент для виживання та розвитку підприємств, демонструючи силу колективної мудрості, співпраці та інновацій. Об’єднуючи підприємців за принципом єдиних цінностей та довіри, бізнес-ком’юніті відкривають безмежні можливості для зростання, міжнародної експансії та особистісного розвитку своїх членів. Це не лише сприяє створенню стійких та інноваційних бізнес-моделей, а й формує оптимістичні прогнози для майбутнього, підтверджуючи, що об’єднання зусиль є ключем до успіху в непрості часи. 

Файне місто Тернопіль готується стати ще однією, ювілейно-тридцятою точкою опори на мапі міжнародної атмосферної спільноти Board. Всі деталі згодом. А поки рекомендуємо підписатися на соціальні мережі спільноти, щоб бути у курсі оновлень. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: