Нескінченний бій Android та iOs: хто переміг у 2023 році?

Опубліковано:
23 Листопада, 2023

Протистояння двох найбільших операційних систем, на яких працює переважна більшість смартфонів у всьому світі – це тема для споконвічних суперечок. У 2023 році обидві системи пройшли масштабне оновлення, а це означає лише одне – новий раунд протистояння вже розпочався.

Стабільність чи персоналізація?

Мабуть, одна з головних відмінностей між Android та iOs, яку може помітити простий користувач без заглиблень у технічні характеристики, полягає у можливостях кастомізації смартфона. Смартфони на базі iOs характеризуються своєю стабільністю та універсальністю, що чудово помітно при заміні одного Iphone на інший. Android же дає велику свободу дій та можливість всіляко налаштовувати та змінювати інтерфейс. При цьому базові функції та завдання обидві операційні системи виконують на належному рівні. Це стосується мобільних ігор, програм або навіть азартних розваг – ігрові автомати на сайті Elslots або будь-якій іншій платформі запускаються без будь-яких складнощів на будь-якій ОС.

У своїх оновленнях обидві операційні системи у цьому напрямку залишилися вірними своїм принципам, тобто смартфони на базі Android продовжили створювати простір для творчості. Що стосується продуктивності обох систем, то Android за минулі роки досяг успіху в цьому компоненті, а 2023 рік лише зміцнив їх позиції. Іншими словами, давно пішли в минуле часи, коли між двома платформами була величезна прірва в плані можливостей і багатозадачності системи. Пристрої iOs, своєю чергою, завжди могли похвалитися стабільністю у цьому компоненті. Завдяки високому рівню оптимізації системи у 2023 році пристрої на базі Android та iOs практично нічим не поступаються один одному у стабільності та безвідмовності роботи.

null

Фото з мережі Інтернет

Безпека та унікальність

Вважається, що у питанні безпеки операційна система iOs дещо перевершує свого найближчого конкурента. Це пояснюється тотальним контролем з боку Apple фактично над усіма процесами, тоді як Android у цьому відношенні лояльніший до сторонніх розробників. Зворотний бік медалі – це ризик придбати неякісний додаток сумнівного походження. Проте в цьому напрямку Android також процвітає, усвідомлюючи його пріоритетність для користувачів.

Важливих відмінностей між операційними системами залишається мінімум. Безумовно, елементи дизайну залишаються впізнаваними в обох систем, але згодом розробники начебто приходять до якоїсь універсальної моделі, підвищуючи зручність користування. Наприклад, починаючи з версії Android 12, операційна система стала все більше схожою на iOs.

Головною ж сильною стороною Android в цьому порівнянні залишається кількість моделей смартфонів, що підтримуються, що забезпечує для користувача буквально величезний вибір:

  • Samsung;
  • Xiaomi;
  • Sony;
  • Lenovo;
  • Google Pixel та інші.

Нові моделі цих пристроїв незабаром зможуть скористатися перевагами останньої версії Android, тоді як iOs міцно і назавжди закріплена виключно за смартфонами від Apple.

Станом на 2023 рік переможця у цій дуелі назвати вже неможливо. Обидві команди розробників сьогодні випускають продукт, що відповідає сучасним вимогам, а головне – задовольняє запити своєї аудиторії.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Android, #ios
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: