Компанія OpenAI презентувала нову модель Chat GPT-4 Turbo

Опубліковано:
20 Листопада, 2023

Робота в освоєнні штучного інтелекту стала особливо актуальною у 2023 році, коли про нового помічника людства заговорили у всьому світі. Однією з компаній, що стоїть в авангарді технічного прогресу, є американська лабораторія дослідження штучного інтелекту OpenAI, яка продовжує вдосконалювати свій головний продукт Chat GPT.

Особливості нової моделі

Інтеграція штучного інтелекту сьогодні спостерігається практично у всіх сферах діяльності, які хоч якось пов’язані із сучасними технологіями. Спектр застосування інструментів максимально широкий – ШІ впроваджують у перекладачі, операційні системи, різні програми та навіть у ігрову індустрію. Наприклад, у сфері азартних ігор ШІ відповідає за прогнозування поведінки гравців та покращення персоналізації. Іншими словами, організатори азартних ігор за допомогою ШІ можуть оцінити, наприклад, перевагу своєї аудиторії – чи це шанувальники класичних ігор на кшталт Ацтек Голд або ж фанати сучасних відео слотів.

Окрім вже знайомих інструментів ШІ, оновлена версія GPT-4 може похвалитися десятками нових функцій і можливостей, серед яких найбільш відчутною для користувача є збільшення контекстного вікна. Тепер вона здатна містити до 128 тисяч токенів, що дорівнює приблизно 365 книжковим сторінкам. Тобто чат-бот здатний обробляти ще більше інформації, даючи вичерпні відповіді.

Новий GPT-4 Turbo потужніший і розумніший за свого попередника. Якщо на першому етапі свого існування чат чесно попереджав користувача, що здатний оперувати лише інформацією до 2021 року, то у новій версії базу даних оновили до квітня 2023 року. Разом з тим ChatGPT виходить і на територію зображень, слідуючи останнім тенденціям індустрії. Чат включає дві моделі – одна зосереджена на роботі з текстом, друга розуміє контекст зображень.

null

Фото з мережі Інтернет

Спад популярності ChatGPT – міф?

Влітку цього року одна за одною з’являлися новини про те, що інтерес до ChatGPT стрімко знижувався, що супроводжувалося відтоком користувачів. Це було з деякими неточностями у його роботі, але вже до осені з поверненням навчального року аудиторія чат-бота знову почала збільшуватися. При цьому в самій OpenAI запевняють, що їх продуктом користується понад 100 млн осіб щотижня.

Нова версія обіцяє ще більший спектр можливостей штучного інтелекту, які мають переконати навіть найбільших скептиків. Одним із таких інструментів має стати функція Assistants API – вона дозволяє створювати власних помічників для конкретних завдань. Зазначається, що для цього навіть не потрібно мати знання в галузі програмування. На презентації було представлено ще кілька приємних деталей:

  • Модель перетворення тексту на зображення;
  • Можливість перетворювати текст на мовлення;
  • Ціна за роботу в API відтепер знижена.

Очікується, що всі ці нововведення буквально розпочнуть новий етап у житті ChatGPT, і стануть ще одним кроком у вивченні можливостей штучного інтелекту як надійного помічника у багатьох професіях.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Chat GPT, #OpenAI
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: