Італійська компанія Феррарі запустила продаж суперкарів за “цифрові монети”: подробиці

Опубліковано:
27 Жовтня, 2023

У середині жовтня 2023 року керівництво відомого італійського концерну Феррарі заявило, що нові моделі спортивних авто продаватимуться не лише за фіатні гроші, а й криптовалюту. У повідомленні Reuters вказується, що подібні продажі вже почалися в Сполучених Штатах, а потім перейдуть на європейський ринок. Також комерційний директор компанії додав, що це рішення стало відповіддю на запити клієнтів, які мають високий статус.

Що стосується інших представників автопрому, вони вважають за краще не зловживати “криптою”. Це пояснюється волатильністю токенів, що ускладнює комерційну діяльність. Однак, перший досвід подібних продажів був продемонстрований Теслой, яка потім відмовилася від них через екологічні питання. Тим часом, щоб провести час із користю, можна отримати 200 грн за реєстрацію та спробувати себе у сфері азартних ігор.

З чим пов’язано нововведення зі збуту спортивних автомобілів Феррарі

Фото з мережі Інтернет

З повідомлення Енріко Галлієра не зрозуміло, скільки суперкарів Феррарі планується продати за BTC, ETH і USDC. Однак, відомо, що на американський ринок у першому півріччі поточного року прийшло понад 1800 машин. При цьому, серед цілей запровадження крипто-розрахунків, директор з маркетингу та комерції Феррарі назвав:

  • Зниження вуглецевих викидів від автомобілів бренду до 2030 року;
  • Задоволення потреб покупців та дилерів, які є криптовалютними інвесторами.

Попутно, стало відомо про досить щільний графік бронювання спорткарів Феррарі, аж до 2025 року. При цьому багато дилерів США вже приймають оплату в “цифрових монетах”. Тим часом, в ЄС такий спосіб оплати, ймовірно, стане доступним у районі першого кварталу 2024 року. Далі метод буде поширений на регіони, де дозволені розрахунки токенами. Додатково, якщо зважати на досвід минулих років, крипто-індустрія також зробила чимало, щоб стати більш екологічною.

Через яку систему проходять розрахунки у Штатах

Е. Галлієра запевнив людей у ​​тому, що при розрахунку “криптою” людям не доведеться витрачатися на комісійні, а ціна цих активів буде відповідати поточному курсу. Саме тому, процедура буде здійснюватись через безпечні сервіси, на кшталт BitPay. У цій платіжній системі Ferrari приймає оплату у клієнтів у США сьогодні.

Тепер, кілька слів про саму систему BitPay і, перш за все, її перевага полягає в миттєвій конвертації “цифрових монет” у фіатну валюту. Також, ця система стежить за чесністю угод. Зокрема, її алгоритм дає зрозуміти, що платежі є законними, не використовуються для “відмивання” коштів та ухилення від сплати податків.

Цікаво, що із даних Reuters, ціна Феррарі минулого року починалася від 200 тисяч доларів. При цьому, курс Біткоіна 16 жовтня був приблизно 28.100 доларів. Таким чином, виходить, що вартість нового італійського спорткара складе близько 7.1 Біткоїн.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Bitcoin, #біткоїн
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: