Догляд за дитячим одягом: як зберегти якість та довговічність

Опубліковано:
1 Вересня, 2023

Речі для малюків виготовляють з ніжних делікатних тканин, тому догляд за ним повинен відрізнятися від догляду за звичайними виробами. Якісний дитячий одяг для новонароджених потрібно прати з використанням гіпоалергенних засобів, які не містять агресивних відбілюючих компонентів.

Що потрібно пам’ятати про догляд за одягом для малюків

Чимало батьків купують речі для малюків, орієнтуючись на їхній  розмір та зовнішній вигляд, і мало хто вивчає етикетку товару. Це ключова помилка, яка заважає правильно доглядати за одягом у майбутньому. Більшість повзунків, костюмів, дитячих боді потрібно прати вручну. Багато виробників рекомендують попередньо замочувати одяг з миючим засобом, безпечним для дітей. 

Малюки багато рухаються, активно вивчають світ і кожен день додають в меню нові продукти. Все це сприяє появі стійких плям на речах. Щоб якісно очищати одяг та зберегти йому привабливий вигляд, потрібно дотримуватися простих рекомендацій:

  • Догляд повинен здійснюватися відповідно до рекомендацій виробника: замочування, дотримання температурного режиму води, застосування рідких порошків тощо.
  • Використання спеціальних порошків для кольорової білизни. Таким чином вдасться зберегти яскравість кольорів на одязі.
  • Своєчасна обробка плям. Не варто чекати, поки сліди від трави, їжі, соків засохнуть і сильно вберуться у тканину. Потрібно відразу використовувати безпечні для дітей плямовивідники.
  • Правильне зберігання. Речі для малюків слід зберігати в сухому прохолодному місці, в яке не потрапляють прямі сонячні промені.

Якщо правильно доглядати за одягом для малюків, він матиме красивий вигляд та зможе використовуватися і для молодших дітей.

Шкільний одяг: як подовжити життя шкільній формі

Батьки школярів ламають голову над тим, як же подовжити життя одягу своїх дітей. І це не дивно, адже учні багато рухаються, активно проводять час за межами класу. Яка буває шкільна форма в Україні та чим її можна замінити, можна дізнатися у статті.

Важливо орієнтуватися на склад матеріалу. Деякі виробники рекомендують чистити речі в хімчистці. Якщо такої можливості немає, потрібно використовувати ручне прання у воді температурою 30 градусів. Якщо у складі є натуральна шерсть, від надто гарячої води тканина може «сісти». Складність догляду часто наводить батьків на питання, чи потрібна шкільна форма взагалі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #діти, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #одяг, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: