У громаді на Тернопільщині відкрили Пагорб пам’яті воїнам російсько-української війни

Опубліковано:
11 Грудня, 2022

6 грудня у День Збройних Сил України на Майдані Незалежності в Підгайцях відбулося відкриття Пагорба пам’яті воїнів, що загинули під час російсько-української війни.

“Можливо, цього року наші міста і села будуть без різдвяних ялинок, але нас єднатиме молитва у храмах, сумний святвечір у кожній родині. Проте, допоки горить свіча, віра і сила наші не згаснуть… Слава героям!”, – розповідає автор ідеї встановлення Пагорбу пам’яті Ірина Мирна.

Встановили пам’ятні знаки Героям, котрі поклали життя у визвольній війні українського народу з 2014 року: Олегу Марковичу, Ігорю Луціву, Володимиру Нанинцю, Олександру Корпану, Андрію Асадову, Івану Борсуку, Івану Курашу, Богдану Курманському, Володимиру Карабі, Василю Катерняку, Василю Лемику, Оресту Широкому, Баліцькому Володимиру. 

“Щира вдячність усім матерям за таких синів, безмежні співчуття дружинам, які в одну мить втратили найдорожче, глибокі вибачення дітям – за те, що сьогодні залишились без батька… Хочеться висловити слова вдячності усім, хто долучився до створення такого місця пам’яті: галузь культури Підгаєцької громади, КП «Водоканал Підгайці», управління освіти, міська рада, КУ Підгаєцький центр надання соціальних послуг” та керівнику територіального центру комплектування та соціальної підтримки  Серію Янчецькому . Обрамлення для встановлення “Пагорбу пам’яті” змонтували Ярослав Корпан та Микола Олійник. Йдучи вулицями міста, зазирнімо в очі цих героїв… Вони назавжди будуть нашими оберегами, оберегами пам’яті…”, – підсумовує заступник міського голови Ірина Мирна.

Вічна пам’ять Героям!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зсу, #Підгайці новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Ми намагаємося виходити вже й на міжнародний рівень” – Сергій Маловічко про Тернопільський мистецький фаховий коледж
17:13, 2 Травня, 2024

“Ми намагаємося виходити вже й на міжнародний рівень” – Сергій Маловічко про Тернопільський мистецький фаховий коледж

Блоги

ТОП новини тернопільщини: