МОЗ роз’яснило, коли можна вакцинуватися перехворілим на COVID-19

Опубліковано:
6 Грудня, 2021

Перехворілі на COVID-19 можуть вакцинуватися на 28-ий день після хвороби.

Про це розповів завідувач відділу стратегії імунізації Центру громадського здоров’я МОЗ України Олександр Заїка, якого цитує пресслужба МОЗ.

“Якщо ви перехворіли на ковід вам все одно треба вакцинуватися. Не відомо скільки буде тривати імунітет після перенесеної хвороби.

Немає випадків, коли б вакцинація після хвороби зашкодила людині. Але натомість є дослідження, що не вакциновані люди, які перенесли ковід, мають вдвічі більший ризик захворіти, аніж вакциновані…

Якщо ви захворіли на коронавірусну хворобу і після хвороби пройшло 28 днів – вакцинуйтеся. Якщо ви отримали першу дозу вакцини від коронавірусної хвороби і захворіли на ковід, зачекайте 28 днів та отримайте другу дозу”, – наголосив Заїка.   

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вакцина, #вакцинація, #коронавірус, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #щеплення
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: