Почаївська Лавра планує укріпляти свій форпост шляхом будівництва за рахунок надр Почаївської ОТГ?

26.11.2021 10:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець

УПЦ МП при наявності власного бізнесу розширює свої володіння у Почаєві.

Читайте також

Недільний ринок у Почаєві 130 років тому (РЕТРОФОТО)
На Тернопільщині попрощалися із Заслуженим працівником культури України
Коли згадую Антоніну Листопад – чую почаївські дзвони

На початку листопада поточного року депутати Почаївської міської ради прийняли  рішення про надання Почаївській Свято-Успенській Лаврі дозволу на виготовлення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,0264 га (під уже існуючою каплицею) у постійне користування для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій у м. Почаїв по вул. Возз’єднання 8, про що опубліковано на офіційному сайті міської ради.

Втім цього разу апетити УПЦ МП зросли – у Почаївській Лаврі хочуть розширити бізнес (можливо збудувати нові захисні рубежі) та зайнятись розробкою надр. Монахи просять надати їм в оренду земельну ділянку площею 0,3400 га «для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємствами, що пов'язані з користуванням надрами в м. Почаїв». Як саме будуть розпоряджатись та що саме планують видобувати з українських надр московські ченці наразі не повідомляють.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі