Виявилося, що заморожена піца ще більш шкідлива, ніж ми думали

Опубліковано:
9 Листопада, 2021

Заморожена піца – це напівфабрикат, простий у приготуванні і зазвичай дуже доступний. Але, як виявилося, заморожена піца насправді набагато гірша, ніж ви можете припустити, що частково пов’язано з високим вмістом насичених жирів, натрію та рафінованих вуглеводів.

Тож, дізнаємося більше про шкідливі побічні ефекти замороженої піци.

Згідно з галузевим звітом, попит на заморожені та розфасовані продукти зростає швидкими темпами через їхню доступність та зручність. Спеціалісти підрахували, що продаж такого продукту, як заморожена піца, зокрема, має максимально зрости до 2025 року.

У цьому звіті також зазначено, що нещодавно відбувся розвиток кріогенного обладнання, яке допомагає зробити можливим заморожування таких продуктів як піца, хлібобулочні вироби та хліб. Іншими словами, заморожені продукти залишаються з нами надовго і тому важливо знати, на що звертати увагу, коли справа доходить до замороженої піци.

Що міститься в замороженій піці?

Одним із найпоширеніших показників замороженої піци є надзвичайно високий вміст натрію. В одній порції (1/6 піци) містяться колосальні 760 міліграмів солі.

Додайте до цього калорії з насичених жирів (12 г жиру, 5 з яких – насичені жири). 

У замороженій піці високий рівень рафінованих вуглеводнів, як правило, у вигляді збагаченого білого або пшеничного борошна, що втратило велику кількість харчової цінності, включаючи клітковину.

Чим це загрожує вашому здоров’ю

Постійне споживання оброблених продуктів із високим вмістом натрію, насичених жирів і рафінованих вуглеводів може мати шкідливий вплив на організм.

Наприклад, вживання занадто великої кількості насичених жирів може підвищити рівень ЛПНЩ (поганого холестерину), а вживання занадто великої кількості натрію може призвести до високого кров’яного тиску. Обидва ці стани здоров’я можуть, на жаль, збільшити ризик серцевих захворювань та інсульту.

Згідно з дослідженнями, дієта з високим вмістом рафінованих вуглеводнів підвищує ризик високого кров’яного тиску, інсульту, серцевих захворювань і діабету 2 типу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #їжа, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #піца, #порада, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: