Зброя і товару на три мільйони: на Тернопіллі затримали банду наркоторговців (ФОТО, ВІДЕО)

04.11.2021 21:18   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець

Зловмисники збували наркотичні засоби та психотропні речовини власного виробництва.

Читайте також

У Тернополі п'яний водій перевозив зброю і наркотики
У Тернополі правоохоронці викрили 18-річного закладчика
Правоохоронці Тернопільщини затримали чотирьох чоловіків, які зберігали наркотичні речовини

Амфетамін виготовляли у власній підпільній нарколабораторії, а канабіс – з власновирощених елітних конопель. Правоохоронці клопотатимуть перед судом про взяття чоловіків під варту.

Документування незаконної діяльності угруповання тривало більше року. Спільно з оперативниками  управління боротьби з наркозлочинністю в Тернопільської області над викриттям групи працювали працівники слідчого управління, управління стратегічних розслідувань та кіберполіцейські. Зловмисників затримали, коли ті на автомобілі везли замовникам чергову партію заборонених речовин, інформує відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Зі слів начальника управління боротьби з наркозлочинністю Михайла Димиди, до складу групи входило троє чоловіків. Серед них організатор, який 18 років провів за гратами за вчинення розбійних нападів та грабежів. Саме він залучив до злочинної діяльності пасинка, 2002 року народження. Вони разом в одному з сіл Скориківської сільської громади Тернопільського району організували лабораторію із виготовлення психотропу – «амфетамін». Крім того, вирощували на присадибній ділянці, в лісопосадках та полях елітні сорти коноплі, насіння яких замовляли через мережу Інтернет.  Для реалізації «товару» лідер угруповання залучив 33-річного тернополянина, раніше судимого за наркозлочини.

«За місцем проживання кожного з них  та в автомобілі, який зловмисники використовували для злочинної діяльності, були проведені санкціоновані обшуки, – розповів Михайло Димида. – У результаті вилучено понад 100 кг канабісу, амфетамін, лабораторне обладнання для виготовлення психотропних речовин, прекурсори, незареєстровані рушницю та пістолет з ознаками переробки».

Вартість вилучених речовин на «чорному» ринку становить 3,5 млн. грн.

Організатора групи та його пасинка затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу.

 

Одному із чоловіків вже повідомлено про підозру  за частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України. Решті фігурантів слідчі готують підозру за частиною 3 статті 307 (збут наркотичних речовин в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

На автомобіль, який зловмисники використовували у злочинній діяльності, накладено арешт.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадження здійснює Тернопільська обласна прокуратура.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі