Водій, що у стані алкогольного сп’яніння збив восьмилітню дитину й залишив її у небезпеці, таки відсидить за ґратами 8 років

Прокурори в апеляції відстояли вирок суду першої інстанції щодо  винуватця ДТП, який збив малолітню дитину у с. Прошова Тернопільського району й залишив її без допомоги на узбіччі дороги (ч. 2 ст. 286 КК, ч. 1 ст. 135 КК України). 

Нагадаємо, що 8 липня 2020 року водій автомобіля «VOLKSWAGEN JETTA», перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, у с. Прошова Тернопільського району Тернопільської області скоїв наїзд на восьмилітнього хлопчика. Достовірно знаючи, що внаслідок вчиненої ним ДТП дитина перебувала в безпорадному стані, водій не надав їй жодної допомоги, залишивши на узбіччі дороги й зник з місця пригоди.

Внаслідок ДТП малолітня дитина отримала численні травми, кваліфіковані як тяжкі тілесні ушкодження. 

Підтримавши позицію публічного обвинувача, суд першої інстанції призначив винній особі покарання у виді 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки. За судовим рішенням обвинувачений сплатить на користь потерпілих майже 700 тис. грн. завданої моральної шкоди. 

Апеляційний суд залишив вирок суду першої інстанції без змін, а скаргу захисника обвинуваченого про пом’якшення вироку – без задоволення.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури   

Коментарі