«Для нас пріоритет – людське життя», – «Європейська Солідарність» підготувала програму із п’яти кроків соціального захисту українців

Опубліковано:
6 Жовтня, 2021

Соціальний захист людей повинен бути найважливішим завданням теперішньої влади. Наша команда «Європейська Солідарність» через органи місцевого самоврядування ініціює звернення та вимагає в Уряду, президента та Парламенту підтримати законопроект про 13-ту пенсію, збільшення субсидій і зарплат медикам та військовим.

На цьому наголосив голова Тернопільської міської організації партії ЄС Віктор Шумада під час ефіру на TV-4.

Читайте також

«Склалася добра традиція зустрічати Святвечір із захисниками України» – Віктор Шумада
Зміцнення обороноздатності України відбувається безпрецедентними темпами упродовж останніх років – Віктор Шумада
На проспекті Злуки у Тернополі встановили вуличні тренажери

«Ми говоримо не лише про заборгованості та необхідності їх погашення у сфері охорони здоров’я. Є така ж проблема із заборгованістю по виплаті заробітної плати для військових. Сьогодні ця цифра перевищує два мільярди гривень. Поряд з цим також не виконується державне оборонне замовлення», – зазначив він.

За його словами, ще одна категорія осіб, яка потребує захисту від держави, – пенсіонери.

«Велика частина пенсіонерів отримують дрібну мінімальну пенсію і ми вимагаємо у влади виплату 13-ої пенсії, адже тим, хто отримує мінімальну пенсію, не проводили її індексацію. І також допомога через субсидії та допомога місцевим бюджетам», – зауважив Віктор Шумада.

Він акцентував, що ця допомога має бути невідкладною.

«Ми входимо в опалювальний сезон, а це означає, що люди отримуватимуть захмарні платіжки і важливо якраз тепер надати цю допомогу. І не тільки як допомогу, а й повернути людям зароблене, щоб вони належним чином підготувалися до зими і можливої нової хвилі коронавірусу. Тому потрібно готуватися вже і окреслювати пріоритети. Для нас цей пріоритет – людське життя», – резюмував Віктор Шумада.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #шумада
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: