На Бережанщині припинено діяльність нелегального кар’єру

Опубліковано:
30 Вересня, 2021

Під процесуальним керівництвом Бережанської окружної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом незаконної діяльності кар’єру з видобутку будівельного каменю – вапняку (ст. 240 КК України).

Слідством встановлено, що поблизу села Саранчуки Тернопільського району група місцевих мешканців без спеціального дозволу самовільно організувала розробку надр.

Незаконні гірничі роботи проводились промисловим способом із використання важкої техніки, а видобутий камінь реалізовували приватним фірмам та фізичним особам в обхід податкового законодавства.

Наразі проводяться першочергові слідчі дії, спрямовані на встановлення усіх обставин злочину та причетних осіб, а також розміри збитків, завданих діями зловмисників екосистемі регіону.

Вирішується питання щодо накладення арешту на техніку та транспортні засоби, які використовувалися для нелегального промислу. Заходи з викриття та припинення незаконної діяльності кар’єру здійснювались спільно з працівниками СБУ в області, інформує пресслужба Тернопільської обласної прокуратури.

null

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бережани, #кар’єр, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: