НаТернопіллі поліцейські розшукують шахрая, який обікрав сільську жіночку

Опубліковано:
13 Вересня, 2021

Працівники відділення №1 ( м. Шумськ) Кременецького РПВ відкрили кримінальне провадження за фактом звернення одного із місцевих сіл. Жінка попросила розшукати невідому особу, яка обманом заволоділа її грошовими коштами.

Зі слів заявниці, до неї зателефонував невідомий чоловік, який представився співробітником фінансової установи. Він розповів жінці, що в банківській системі відбулися певні технічні несправності й відбулося блокування рахунків клієнтів. Аби активувати електронний гаманець, необхідно повідомити персональні дані, що й зробила краянка. Вже згодом вона зрозуміла, що її ошукали, адже надійшло сповіщення про зняття готівки в розмірі 3000 гривень.

Читайте також

Два працівники товариства з Тернопільщини привласнили 650 тис грн
Завершено розслідування щодо сільського голови, обвинуваченого в отриманні 500 доларів хабара
Нові подробиці у справі про вбивство студента з Конго у Тернополі

Відомості про подію працівники поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вкотре наголошують місцевим мешканцям, ніколи, ні за яких обставин, не повідомляти особисті дані невідомим. Інформація щодо карткових рахунків вважається конфіденційною, нею повинні володіти лише власники електронних гаманців.

Ніколи не повідомляйте номер банківської картки, термін її дії, ПІН-код або CVV2-код, а також паролі, що надходять в SMS. Якщо дзвонять і уточнюють ці дані, знайте: це спроба шахрайства.
 
Суворо дотримуйтеся правил користування карткою, не передавайте ніякої інформації третім особам. Якщо подзвонили і представилися співробітником банку з невідомого номера телефону, не потрібно вступати в дискусію, покладіть слухавку та зателефонуйте на гарячу лінію фінустанови. Всі дзвінки, які надходять з банку клієнту, зберігаються в історії контактів з клієнтом.

У разі надходження дзвінка з невідомого номера необхідно терміново передзвонити на гарячу лінію і уточнити у оператора всю інформацію по карті, при втраті або крадіжці – карту заблокувати.
 
Якщо ж ви потерпіли від рук аферистів, не зволікайте, одразу телефонуйте на лінію «102», інформує Відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #злочин, #крадіжка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: