Лановецький зооботсад - нова туристична локація Тернопільщини

09.09.2021 15:45   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець
У рамках робочого візиту до Лановецької громади голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш оглянув об'єкт «Великого будівництва» — «Лановецький зооботсад».
 
«Сам задум цього парку — це величезна територія з велодоріжками, деревами, мостами, і штучними водойми. Вартість проекту 11.2 млн грн. Це майже 8 млн грн з державного бюджету і 3 млн з місцевого бюджету», - зазначив голова ОДА Володимир Труш.

Незабаром у «Лановецькому зооботсаді» можна буде побачити канадський червонолистий клен, туї різних видів, самшит, акацію, сакуру та магнолію.

Це черговий об‘єкт програми президента України «Велике будівництво»
Зооботсад входить до складу природно-заповідного фонду України і охороняється як національне надбання.

Ми намагаємось створити усі необхідні умови для відновлення території природно-заповідного фонду, охорони та збереження рідкісних та зникаючих видів флори та фауни, підвищення рівня обізнаності населення щодо цінності територій та об‘єктів природно-заповідного фонду і залучення населення до управління ними.

Сам задум цього парку сьогодні — це величезна територія з велодоріжками, деревами, мостами, і штучними водойми. 

Найближчим часом у «Лановецькому зооботсаді» можна буде побачити канадський червонолистий клен, туї різних видів, самшит, акацію, сакуру та магнолію.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі