Російсько-білоруські навчання “Захід-2021”: хто і для чого загострює ситуацію

Опубліковано:
28 Липня, 2021

22 липня провідні українські ЗМІ поширили інформацію Міністерства оборони Білорусі про прибуття в сусідню країну перших ешелонів російської техніки, що братиме участь в навчаннях «Захід 2021».

І хоча подібні навчання проводяться щорічно, нагнітання інформаційної ситуації більш ніж за місяць до їх початку викликає занепокоєння. Варто врахувати й деякі інші недавні події: наявність на українських кордонах значних угрупувань російських військ, що не були відведені після весняного загострення, добудову «Північного потоку – 2», агресивну статтю кремлівського керівника з територіальними претензіями до України. Одним словом, до політичних і економічних важелів тиску на нашу державу в вересні додасться й посилення військового протистояння. При цьому зовсім не на Донбасі чи в Криму, де в нас хоч сформовані бойові угрупування, а з боку відносно незахищеного північного кордону, за декілька сотень кілометрів від Києва.

Очевидно, що протягом наступного місяця росіяни почнуть інформаційну артпідготовку, щоб підійти до початку навчань максимально готовими до вирішення своїх реальних завдань. Ніхто ж не насправді не думає, що сотні мільйонів бюджетних рублів витрачаються тільки на те, щоб російські зелені чоловічки змогли тиждень повправлятись у військовій справі за тисячі кілометрів від місць постійної дислокації.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #агресор, #армія, #безпека, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: