Їхні вистави глибоко інтелектуальні, розширюють мислетворчі горизонти, збагачують уяву, наповнюють серце і душу добротою, співчуттям, милосердям. І, що найголовніше – навчають думанню, а саме – критичному мисленню. Про кого я веду мову? Про творче, обдароване подружжя режисерів – Тетяна Кошильовська та Дмитро Татарінов, керівники театральної студії «Третій дзвінок» (Тернопільський академічний обласний театр актора і ляльки).

null

Фото з мережі Інтернет

Днями стало відомо, що цей колектив переміг відразу у двох різних вікових категоріях на другому Міжнародному театральному фестивалі Teatr.net. До слова, цьогоріч на огляд журі було представлено майже 100 вистав. Отже, в дитячій номінації Перше місце за виставу «Пеппі Довга Панчоха» (змагалися 36 колективів) посіли тернополяни. Інше Перше місце – в юнацькій номінації «За межі дощу». Краща акторська робота у Марти Шпеник за роль Крістіни Бун. Актори «зачепили» важливу тему про життя незвичайних дітей аутистів, які перебувають у замкненому просторі, мріють вийти за межі свого «кокону», за межі дощу (діти дощу – так їх називають). Висновок журі, яким іноді не вистачало слів від отриманих емоцій після перегляду, був одностайним: «Вистава обов’язкова для перегляду всім студентам театральних вузів як посібник».  Ось як відгукнулася про згадані перемоги Тетяна Кошильовська: «Але за цими всіма перемогами стоять тижні, місяці дуже складної, виснажливої роботи. Тому ми по праву користуємося цими митями визнання. І пишаємося Усіма нашими студійцями, усією командою, усіма шанувальниками. Ми Вас Любимо!!!!». А ми у свою чергу пишаємося «Третім дзвінком»!

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #театр, #тернопіль, #тернопільські новини, #третій дзвінок
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: