«Чортківська офензива»: на Тернопільщині провели реконструкція бою

Опубліковано:
28 Червня, 2021

У Чорткові відбувся військово-історичний фестиваль «Чортківська офензива». Захід був присвячений 102 річниці військової операції. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

На фестиваль зібралися жителі та гості міста. Відтак, під стінами Чортківського замку, відбувся патріотичний концерт. Також провели реконструкція бою ЗУНР, коли українські солдати і офіцери примусили відступити по всій лінії фронту більш як 100-тисячну польську армію.

Зазначимо, що Чортківська офензива – це історична назва наступальної військової операції Української Галицької Армії, здійсненої в період з 7 по 28 червня 1919 року. Вона була однією з найзначніших наступальних операцій, що здійснила Галицька армія під час польсько-української війни в Галичині 1918—1919.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ЗУНР, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ОУН-УПА, #тернопіль, #тернопільські новини, #УПА, #Чортківська офензива
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: