У рамках програми «Велика реставрація» частково реконструюють Чортківський замок. Про це повідомляє Чортківська міська рада.

Попередньо Міністерство культури та інформаційної політики України оголосило перелік проєктів з реставрації культурник пам’яток. Серед 109 об’єктів, реставрація яких проводитиметься за кошти державного бюджету, потрапив і Чортківський замок.

Зазначимо, що відбір проєктів проводила експертна група шляхом оцінювання кожного з них та подальшого формування рейтингу. У першому відборі взяли участь 211 проєктів зі всієї України. Однак частина з них не була розглянута, оскільки вони є об’єктами комунальної форми власності, що суперечить порядку відбору проєктів. У результаті до програми допущено 109 проєктів.

Сам же проєкт «Ліквідація аварійного стану (влаштування консерваційного даху) замку, пам’ятки архітектури національного значення XVII ст. у місті Чорткові» зайняв 99 місце у рейтингу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Велика реставрація, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #чортків, #Чортківський замок
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: