COVID-19 забрав життя медсестри з Тернопільщини: родичам виплатять грошову компенсацію

Опубліковано:
22 Травня, 2021

Коронавірус забрав життя 38-річної медпрацівниці Збаразької лікарні. Родичам померлої виплатять грошову компенсацію.

Як зазначає начальник управління Держпраці в Тернопільській області Віталій Мариновський, було встановлено, що жінка інфікувалася під час виконання свої професійних обов’язків.

«Нещодавно комісія зі спеціального розслідування Управління Держпраці у Тернопільській області визнала нещасний випадок, який стався з молодшою медичною сестрою Збаразької міської лікарні пов’язаним із виробництвом», – повідомляє Віталій Мариновський.

Нагадаємо, що в Україні діє фонд боротьби з коронавірусом, де закладені гроші на виплати допомоги сім’ям лікарів, які загинули від COVID-19. Розмір виплати залежатиме від того, чи заразився медик безпосередньо протидіючи коронавірусу, чи за інших обставин. Зокрема виплати становлять: 1 млн 576 тисяч грн для родин медичних працівників у разі їхньої загибелі від коронавірусу, на який вони захворіли під час виконання професійних обов’язків; 210 тисяч грн для родин медиків, якщо вони захворіли та померли не під час роботи з хворими на COVID-19; 210 тисяч грн також виплачуватимуть у разі отримання інвалідності внаслідок захворювання медика на коронавірусну інфекцію.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #виплати, #Збараж, #коронавірус, #медик, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #фонд боротьби з коронавірусом
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: