Тернопільські проектанти розробляють проектну документацію для ремонту доріг на Львівщині

Опубліковано:
17 Лютого, 2021

На Львівщині візьмуться за капітальний ремонт доріг та мостів інвестиційного проекту «Мале Карпатське коло». Проектну документацію на 5 об’єктів вже розробили, повідомляє пресслужба Укравтодору. Серед інших ремонтуватимуть дорогу Сколе-Славське. Розробляють відповідну проектну документацію на її капітальний ремонт спеціалісти ТОВ «Експерт Проект Плюс».

Фахівці мають виконати у необхідному обсязі всі техніко-економічні, інженерно-геологічно та топографо-геодезичні вишукування. Особливості умов будівництва полягають у тому, що треба розробити відповідну схему організації дорожнього руху, адже на час робіт він буде обмеженим.

Щодо основних архітектурно-планувальних вимог та характеристики будівництва об’єктів, то в межах автодоріг IV категорії передбачається влаштування велодоріжки, пішохідної доріжки та тротуарів. А також стаціонарного електричного освітлення ділянок автомобільної дороги в межах населених пунктів та автобусних зупинок і пішохідних переходів.

null

Під час роботи над проектною документацією фахівці «Експерт Проект Плюс» мають розглянути та погодити на Технічній раді Укравтодору варіанти конструкції дорожнього одягу та основних проектних рішень і виконати попередні погодження проектних рішень із зацікавленими організаціями (зокрема, з власниками інженерних комунікацій, що проходять вздовж дороги або перетинають її). Також мають передбачити науково-технічний супровід на стадії проектування.

Під час проектування будуть враховані та використані прогресивні технології, нові матеріали, сучасні технічні засоби організації та безпеки дорожнього руху. Зокрема, улаштування: огородження дорожнього металевого бар’єрного типу з антидемпферними пристроями та з ефективним антикорозійним захистом горизонтальної дорожньої розмітки із сучасних матеріалів, стійких до зношення, дорожніх знаків з застосуванням плівки з  підвищеними фотометричними характеристиками, зовнішнього освітлення пішохідних переходів, опор освітлення металевих із антикорозійним захистом.

До проектування залучені провідні спеціалісти, які вже мають досвід такої роботи, тож у ТОВ «Експерт Проект Плюс» кажуть, завершать роботу вчасно.

Додамо, наприкінці 2019 року Закарпатська, Івано-Франківська та Львівська області підписали меморандум про співпрацю в межах проєкту «Мале карпатське коло». Насамперед він спрямований на розкриття туристичного потенціалу Карпатського регіону, покращення інфраструктурної доступності.

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дорога, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #проєкт, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”
17:05, 3 Травня, 2024

Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”

Блоги

ТОП новини тернопільщини: