На Тернопільщині хочуть звести сміттєпереробний завод поруч із природним заповідником

14.02.2021 21:13   Джерело: Номер один
Опубліковано : Новини Тернопілля

Жителі Скалатської громади переймаються через імовірне будівництво сміттєпереробного заводу в селі Остап’є.

Як повідомив у соціальній мережі  Ігор Дацків, міський голова Скалата спочатку хотів звести його у селах Криве або Колодіївка, однак там люди виступили проти.

– Мер вирішив піти у ва-банк – збудувати той завод у своєму рідному селі Остап’є, бо думає, що люди тут не будуть проти. І місце вибрав – 500 метрів від природного заповідника “Медобори”, у самій захисній його зоні… Ця ділянка не придатна для такого заводу, бо там великий яр і у випадку аварії або просто витоку нечистот з цього заводу вони прямісінько, за законами фізики, потечуть вниз у річку, а згодом і у ставок у центрі села Остап’є, – повідомив у дописі Ігор Дацків

За словами чоловіка, в охоронній зоні заповідника заборонено будь-яке будівництво. Він переконаний, що інвестори хочуть “викачати” гроші з ОТГ, адже за умовою договору громада повинна співфінансувати 30% від вартості проекту, а це – 1,8 млн. євро.

– Цікавить їх лише продаж електрики за “зеленим” тарифом, пагубні наслідки якого для економіки України вже усім відомі, – доповнив Ігор Дацків.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Номер один  

Коментарі