Сказав би таке хтось ще років 15-20 тому, то б не повірилось нізащо. Цей 2020 рік унікальний, крім того, що він високосний, то ще й урожайний на гриби.

В різних регіонах України вже падав сніг і брались морози, наприклад, в Київській області, в Карпатах та на Сході. В Тернопільській області також місцями випадав сніг. Все ж ліс манить і закортіло прогулятись в ньому та пошукати гриби.

Навколо м. Теребовля, що на Тернопіллі, є багато лісових масивів, та вони повністю оточують місто зі всіх боків, окрім сходу. Дерева стоять вже майже повністю голі, а шар розмальованого листя в осінні тони добряче вкриває лісовий ґрунт. Йдучи тим жовто-багряним килимом, мимоволі хочеться копнути догори  листя та поспостерігати за його летом. Надумалось зняти трішки на відео листопадовий ліс, а тут як тут на гілці поряд, так десь за метр – півтора, всілась синичка і ну завела своє витьохкування. Кажу їй, – Вступися, птахо! – Де там, зирить своїми мацьопкими очками у людські й веде свою розмову-спів. А ген далі чути стукіт дятла, понад кронами дерев пролітають ворони та й свої «п’ять копійок» вставляють карканням. І горлиці показались, напевно тому, що ліс поблизу людських приватних садиб. Ой, замріялось-залюбувалось і навіть забулось чому ж то до лісу завіталось. Що ж, зосереджуємося на пошуках грибів. І таки з’явились ці живі лісові створіння. Підпеньок було всього три, траплялись голубінки(сироїжки), але масово вигулькували з під листя лише сірі рядівки, які й росли дійсно закрученими рядками. Ото їх за дві години вийшло неповне 10-літрове відерце. Хватить, все рівно цього разу все піде на соління-квашення.

null
 
 
null

 

null

 

null

 

null

 

null

Повертаючись назад, в голові проносились думки: «Так можливо можна буде гриби цього року збирати й до нового року. Ну, принаймні доти, доки не впаде вже постійний сніг».

Що ж – будемо спостерігати за погодою й час від часу шукати гриби до снігу.

Віктор Аверкієв

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гриби, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #теребовля, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: