Кулуарні домовленості призвели до скандалу у Підгайцях, котрий має усі шанси прогриміти на рівні області

Опубліковано:
16 Листопада, 2020

Місцеві вибори далеко позаду, настав час кулуарних домовленостей між новообраними представниками влади. Саме такі кулуарні домовленості призвели до скандалу у Підгайцях, котрий має усі шанси прогриміти на рівні області.

Нагадаємо, в Підгайцях на посаду голови міської ради переміг представник політичної партії ВО «Батьківщина» Ігор Мерена. Депутатський корпус партії ВО «Батьківщина» отримав 6 депутатів, а від так новообраний голова почав шукати союзників по коаліції. З інсайдерської інформації, успішні переговорили відбулися з лідером команди Петра Порошенка у Підгайцях, Колодницькою Аллою, за результатами яких формувалася неформальна коаліція в 13 голосів.

За такою домовленістю Колодницька Алла мала обіймати посаду секретаря Підгаєцької міської ради, враховуючи, що має чималу підтримку у районі. У виборчій гонці на посаду міського голови фінішувала третьою з зовсім незначним відставанням.

null

Про те, у самій «Європейській Солідарності» стався розкол. Друга людина у місцевому осередку партії, Калиняк Петро, почав свої домовленості. Зрозумівши, що при нових розкладах його можуть «списати» на пенсію, активно почав протягувати на посаду секретаря свою родичку. Трішки наполегливості та у крісло секретаря Підгаєцької міської ради має шанси сісти племінниця Калянка Петра – Галина Пшеничняк. Стає не зрозуміло, як такий політичний кульбіт пояснять лідеру політичної партії «Європейська Солідарності», Колодницькій Аллі. Власні амбіції, та бажання зайняти «жирні посади», здається, розвалили коаліцію, котра ще офіційно не запрацювала.

Такі політичні перевороти можуть надиктовувати оточення новообраного голови міської ради. До найближчого оточення Мерени Ігоря входить голова Підгаєцької районної ради та місцевого осередку політичної партії «Батьківщина», Баран Ірина.

null

Співпраця між Баран Іриною та Колодницькою Аллою не склалася ще з моменту обранням останньої головою Підгаєцької районної державної адміністрації, у 2015 році. Приступивши до своїх обов’язків, Колодницька Алла розпочала курс модернізації інфраструктури району. Проводилися ремонти шкіл, зведення спортивних майданчиків, розвиток інфраструктури медичних об’єктів, розвиток кооперативного руху. Усі ці прогресивні та рішучі дії нової адміністрації (2015-2019) відкинули керівництво районної ради з їхньою бездіяльністю у тінь голови Підгаєцької РДА. До слова, голова районної ради, Баран Ірина, відбувала у той час свій вже другий термін на посаді голови райради, проте, особливо нічим не могла похвалитися.

Боязнь попасти зі своєю бездіяльністю у тінь до людей, котрі справді могли б продовжити реалізовувати модернізацію Підгаєцької громади, заставляють йти на підлі домовленості.

Час покаже, що важливіше для новобраного голови Підгаєцької міської ради: ефективний розвиток громади чи працевлаштування «своїх» на високооплачувані посади.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #підгайці, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: