Сільський голова Струсова Роман Бойко фігурує у численних кримінальних провадженнях

04.08.2020 21:00   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Один із ймовірних кандидатів на посаду голови Микулинецької ОТГ, Струсівський сільський голова Роман Бойко, фігурує у численних кримінальних провадженнях. Дерибан землі, відмивання бюджетних коштів, махінації навколо комунальних квартир – це далеко не весь список скандалів, у центрі яких за час свого керування опинився чиновник.

Житель села Струсів Ігор Дзвінка, показав лише частину кримінальних проваджень, де так чи інакше задіяний Роман Бойко. Стосуються вони недоотримання коштів у місцевий бюджет, зникнення трьох комунальних квартир у Струсові та несплати внесків пайової участі у розвитку інфраструктури. Ще одне провадження було відкрито за фактом службового підроблення.

«Роман Бойко має велике бажання очолити Микулинецьку ОТГ. З 2006 року, коли ми отримали цього сільського голову, маса об’єктів у селах Струсів, Бернадівка, Надужжя і Варваринці, які входять до складу Струсівської сільської ради, були продані. Натомість, ми не бачимо жодних зрушень на покращення ситуацій у наших селах. Дороги не ремонтуються, а якщо й ремонтуються, то ці ремонти – ніякі. Хочеться, щоб до влади приходили люди, які дійсно хочуть змінювати щось на краще, а не просто дерибанити та красти», – розповів Ігор Дзвінка.

Мешканці Струсова не на камеру кажуть, що їхній селищний голова – нікудишній: виписує собі премії по 100 тисяч гривень, а на потреби села грошей у нього нема.

З 2006 року, коли до влади прийшов Роман Бойко, Струсів перетворився в розруху: дороги перебувають в аварійному стані, тротуар в центрі села вщент розбитий, а мурована стіна біля місцевого костелу розвалюється та ось ось може повалитися на дорогу, де щодня ходять до школи діти.

Місцеві зізнаються, багато кого Роман Бойко залякав. На тих, хто вирішив відстояти благополуччя села, «натравлює» всі можливі служби, «перекриває кисень» та змушує мовчати.

Селяни стривожені через майбутні місцеві вибори. За їхніми словами, якщо Роман Бойко стане головою Микулинецької ОТГ, беззаконня, дерибан, розтрата бюджетних коштів та масовий розпродаж комунального майна – це те, що чекає на мешканців громади.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі