500 блоків води «Зарваницька» передали жителям підтопленого Коропця на Тернопільщині священники УГКЦ

Опубліковано:
10 Липня, 2020

Ініціативна група, яку очолив економом Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ отець-мітрат Володимир Фірман, передала допомогу жителям Коропця Монастириського району, чиї господарства затопила вода під час розливу Дністра. Вантажівкою цим людям привезли 500 блоків мінеральної води «Зарваницька», оскільки людям потрібна питна вода, бо криниці у селі замулило.

«Так як під час паводку криниці були підтоплені і вода там стала   непридатною для вживання, то доречно було нам доставити людям  джерельну воду», – каже отець Володимир Фірман.

null

Цю допомогу передали голові селищної громади Володимиру Мельнику, який її роздав жителям села. Цю справу, каже отець Володимир, організували після того, Глава УГКЦ Блаженніший  Святослав закликав церкви допомагати потерпілим від стихії.

Нагадаємо, як повідомили у пресслужбі ДСНС, на 26 червня на Тернопільщині затопило 118 будівель – 50 житлових та 68 господарських, 704 га сільськогосподарських угідь, 62 криниці. Люди не мають питної води. З небезпечної зони відселили 184 місцевих мешканців. У селі Вістря Монастириського району підтопило орієнтовно 25 га с/г угідь, 24 приватних домогосподарства. Відселили 12 мешканців. У смт. Коропець Монастириського району підтопило 42 приватні домогосподарства, орієнтовно 46 га с/г угідь. Евакуювали  більше сотні людей. У селі Устя Зелене Монастириського району частково розмило дамбу, через що затопило 600 га полів. З небезпечної зони відселили 57 місцевих жителів.

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вода, #допомога, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: