Степан Барна про розгляд мовного закону в Конституційному суді: З українською мовою борються сьогодні реваншисти в Україні і Путін в Росії (Відео)

Опубліковано:
7 Липня, 2020

Сьогодні, 7 липня, у Конституційному суді України вирішуватиметься питання функціонування української мови як державної. Через депутатів від Опозиційного блоку, яку займають проросійську позицію, мовний закон переглядатимуть на конституційність.

«Наша фракція «Європейської Солідарності» у Тернопільській обласній раді, як і загалом вся партія «Європейської Солідарності», залишається на сторожі української мови. На сесії Тернопільської обласної ради ми ініціювали звернення до президента України Володимира Зеленського та голови Верховної ради України Дмитра Разумкова щодо невідкладної реакції на дані дії, які нівелюють українську мову як державну і працюють в інтересах Кремля.  

Ми вимагаємо припинити тиск на українську мову. Бо з  українською мовою борються сьогодні реваншисти в Україні і Путін в Росії», – на цьому наголосив голова фракції «Європейської Солідарності» у Тернопільській обласній раді Степан Барна.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #барна, #мова, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #суд, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: