Зухвале рейдерське захоплення діючого підприємства в Тернополі

Рейдерська атака на виробника пружинних  блоків для матраців та м’яких меблів ТОВ «Т-ПС» на вулиці Промисловій у Тернополі.

03.07.2020 12:01   Джерело: TeNews
Опубліковано : Галина Кіт

Товариство з обмеженою відповідальністю «Т-ПС» є власником нежитлових будівель на вулиці Промисловій у Тернополі. У даних приміщеннях здійснює діяльність з виробництва пружинних блоків на власному обладнанні, яке було передане  до статутного капіталу ТОВ «Т-ПС» його засновником Сластіоном В.Д., та придбане Товариством  з 2013  по 2018 роки. Ці приміщення розташовані на одній території та межують з нежитловими приміщеннями, які належать ТОВ «ТОТУС», засновником та директором якого є Оконський С. С.

Згідно домовленостей між керівництвом цих підприємств, ТОВ «Т-ПС» використовував деякі приміщення, що належать ТОВ «Тотус», а ТОВ «Тотус» використовував виробниче обладнання та деякі приміщення, що належать ТОВ «Т-ПС».

null

- 25 травня 2020 року, керівник ТОВ «Тотус», Оконський Сергій , через юриста Саньоцкого І.Б. передав мені вимоги, щодо передачі в його користь виробничого обладнання, нерухомого майна, що належить ТОВ «Т-ПС», відступлення частки в статутному капіталі підприємста, що належить ТОВ «Т-ПС» та оплати боргу ТОВ «Тотус» за оренду земельної ділянки (21.05.2020 року є Рішення суду про стягнення з ТОВ «Тотус» боргу по земельному податку в сумі 312000,00 грн). В разі невиконання данних вимог керівництво ТОВ «Тотус» погрожувало припинити доступ керівництва та працівників ТОВ «Т-ПС» до своїх адміністративно-виробничих приміщень, свого виробничого обладнання, готової продукції, сировини тощо. Я цю вимогу підписувати відмовився категорично! - розповідає директор ТОВ «Т-ПС» Валентин Сластіон.

Вже 26 травня 2020 року, Оконський С. С. втілив у життя вищевказані погрози. Змінив  штатну охорону ТОВ «Т-ПС» на іншу охоронну фірму  ( ТОВ «Максима-В»), заблокув можливість входу на територію директору та працівникам ТОВ «Т-ПС» до їхніх приміщень та обладнання, тим самим заблокував можливість  як здійснювати  виробничий процес, так і забрати власне обладнання та інше рухоме майно, фактично заволодівши ним.

- Мною була викликана поліція, якій були подані заяви про вказані незаконні злочинні дії керівництва ТОВ «Тотус», які вчинялись за допомогою  охоронноі фірми «Максима-В». За цим фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст . 206 КК України (незаконна протидія проведенню законній господарській діяльності), - каже директор ТОВ «Т-ПС» Валентин Сластіон. - 27 травня 2020 року ми знову намагалися цілий день потрапити до своїх приміщень та свого виробничого обладнання. Нажаль, ми не змогли цього зробити – працівниками ТОВ «Тотус» та охоронної фірми «Максима-В» чинився фізичний опір з застосуванням сльозогінного газу. Знову була викликана поліція і по факту відкрита ще одне кримінальне провадження по ст.125 КК Украіни.

На всі прохання та законні вимоги Сластіона В. Д. про допуск до власних приміщень та іншого майна, яке в них знаходиться, Оконський С.С. віддавав розпорядження охоронцям ТОВ «Максима-В» не відчиняти ворота, які при спробі  директора та решти працівників ТОВ «Т-ПС» зайти  - застосовували до них фізичну силу та виштовхували  за ворота. Зокрема, вказаними особами з газового балончика речовинами сльозоточивої і дратівної дії Сластіону В.Д. при намаганні зайти до власних приміщень була заподіяна травма ока.

 

- Мої спроби та працівників ТОВ «Т-ПС»  потрапити на своє виробництво відбувались щодня  та закінчувались невдачею. Зі сторони  ТОВ «Тотус» та охоронників «Максима-В»  чинився фізичний опір недопуску нас до нашого майна. Це все фіксувалося викликами поліції та новими заявами. За цей весь час, крім не допуску нас до роботи, працівниками ТОВ «Тотус», ймовірно були викрадені відеокамери, які проводили відеофіксацію, щоб приховати свої злочинні вчинки, побиті вікна у виробничих та адміністративних будівлях ТОВ «Т-ПС» (за цими фактами відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК Украіни). Крім того відбулося незаконне проникнення у належні ТОВ «Т-ПС» приміщення, які були опломбовані під час слідчих дій, чим порушено ст.162 КК Украіни (незаконне вторгнення), - продовжує директор ТОВ «Т-ПС» Валентин Сластіон.

 

Окрім наведеного, щодо вказаних дій та з метою усунення вказаних порушень щодо перешкоджання законній господарській діяльності ТОВ «Т-ПС» були порушені кримінальні провадження, зокрема за ст. 206 КК України.

null

 

null

 

null

У приміщеннях ТОВ «Т-ПС» станом на сьогодні знаходяться обладнання, станки, готова продукція та сировина, компʼютерна техніка, меблі, бухгалтерська документація  тощо,  володіння, користування та розпорядження якими унеможливлено відповідачами, у звʼязку з чим ТОВ «Т-ПС» не може виконати взяті на себе зобовʼязання за договорами поставки з  поставки виготовленої продукції, яка знаходиться в приміщеннях, доступ до яких унеможливлено. ТОВ «Т-ПС» на даний час зазнає значних збитків.

12-16 червня 2020 року, на виконання Ухвали суду про забезпечення позову, виконавчою службою був проведений  опис та накладений арешт майна (обладнання, готова продукція, сировина), з забороною володіти, користуватись та розпоряджатись вказаним майном для відповідачів: ТОВ «Тотус», Оконський С.С., ТОВ «Тотус спрінгс», Оконський Н.С.

Проте, як стало відомо зі слів Валентина Сластіона, вищевказані відповідачі використовували та використовують  по теперішній час вищезазначене описане та арештоване майно, не зважаючи на те, що Оконський С.С. був ознайомлений та поставив свій підпис під  актом опису та арешту майна, чим порушує  ст. 382 КК України (невиконання судового рішення). Про ці всі дії подані заяви в поліцію та виконавчу службу.

null

На територію постійно заїжджають та виїжджають вантажні автомобілі, що вони вивозять - не відомо. Можливо і майно ТОВ «Т-ПС»: обладнання, готову продукцію та сировину.

- Ми тільки в травні місяці вийшли з каратину. Жодного працівника не було звільнено, всі отримували оплачувану відпустку. На осінь планувалось збільшення персоналу на 20%. Але через злочинні дії ТОВ «Тотус», 30 працівників ТОВ «Т-ПС» не мають роботи вже більше місяця та  не отримують гідну заробітну плату. А всі мають дітей, внуків, батьків, яких потрібно забезпечити , і це все в період карантину, коли і Президент та Уряд всякими силами намагається підтримати малі підприємства та працівникі, - каже директор ТОВ «Т-ПС» Валентин Сластіон. - Крім того це рейдерське захоплення зірвало нам планові поставки готовоі продукціі нашим стратегічним партнерам, в т.ч. і тим які працюють на експорт, чим завдало нам дуже великі фінансові збитки (недопоставка готовоі продукціі, штрафні санкціі, невиконані заключні контракти). З кожним днем збитки все збільшуються. Крім того втрачається роками напрацьована нами репутація, нас, як відповідального та чесного  партнера. І це все завдяки підлості та непорядності однієї людини.

На даний час недопуск директора та працівників ТОВ «Т-ПС» до власного майна та приміщень продовжується. Це триває з 26 травня 2020 року та по сьогоднішній день, незважаючи на закон та чинні рішення суду.

Галина Кіт.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі