Початок літа – час для кулінарних експериментів з овочами і ягодами. Цього разу я вирішив додати до традиційного поєднання томатів і базиліка трохи полуниці – ну чому б не скористатися ароматними сезонними ягодами. І мушу вам сказати, що експеримент вийшов дуже вдалим, а щоб підсилити ефект, я додав бальзамічний оцет, ароматну оливкову олію і насіння соняшнику. Можете мені повірити, салат з полуницею, томатами і базиліком – ідеальний сезонний рецепт.

CКЛАДОВІ

300 г Полуниця

300 г Томати чері

30 г Листя базиліка

1ст. л. Насіння соняшнику (очищені)

1 ч. л. Бальзамічний оцет

1 ч. л. Лимонний сік

1 ст. л. Оливкова олія

за смаком Сіль

САЛАТ З ПОЛУНИЦЕЮ, ТОМАТАМИ І БАЗИЛІКОМ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

1. Полуницю добре промийте, очистіть від хвостиків і поріжте на 2 частини. Томати чері також поріжте навпіл. Листя базиліка обірвіть з гілок і гілки викиньте.

2. Змішайте в невеликій ємності бальзамічний оцет, лимонний сік і оливкову олію.

3. Викладіть полуницю, томати і листя базиліка в салатник, злегка перемішайте, додайте насіння соняшнику і соус. Посоліть за смаком.

Готувати – це просто!

КІЛЬКА КОРИСНИХ ПОРАД:

Хочете зробити салат більш поживним, додайте до кожної порції кілька шматочків свіжої моцарели. Якщо вам не подобається смак бальзамічного оцту, можете використовувати червоний винний оцет.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #рецепт, #салат
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: