На Монастирищині можливий спалах інфекційних хвороб

26.06.2020 15:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Анастасія Флейтута

Через підтоплення домогосподарств на Монастирищині виник ризик спалаху інфекційних хвороб серед населення. Причиною є забруднені джерела.

Як повідомляють в Держпродспоживслужбі Тернопільської області, для того щоб запобігати епідемічних ускладнень серед населення на потерпілих від паводків територіях фахівці провели санітарно-просвітницьку роботу. Вони розповили мешканцям про небезпеку використання води із забруднених джерел. Вживання води із криниць буде можливе тільки після проведення їх санації, дезінфекції та лабораторних досліджень.

До слова, від паводка найбільше постраждали такі населені пункти: Устя-Зелене, Коропець та Вістря. У селі Устя-Зелене відбувся частковий розмив дамби, в результаті чого було затоплено сільгоспугідь орієнтовною площею 600 га. У селі Коропець підтоплено 42 приватних домогосподарства, орієнтовно 46 га с/г угідь. У селі Вістря підтоплено орієнтовно 25 га с/г угідь, 24 приватних домогосподарства. З небезпечної зони відселили 184 людини.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі