Отримати консультацію ветеринара чи юриста зможуть власники тварин та зоозахисники за телефоном гарячої лінії

Опубліковано:
14 Травня, 2020
Всеукраїнська інформаційна гаряча лінія для надання допомоги тваринам «Добрий дім» працює з 2017 року. Гаряча лінія доступна щодня з 9:00 до 21:00. Консультують спеціалісти-волонтери з м. Харків. Всі дзвінки безкоштовні за єдиним номером 0-800-302-303. Програма реалізується під патронатом Міжнародного благодійного фонду «Фонд Олександра Фельдмана». 

 
Зателефонувавши за номером я поспілкувалась з оператором Інною Повалкіною: “Так ми дійсно відповідаємо на велику кількість дзвінків щодня – взимку менше, влітку більше. Наші консультанти допомагають людям зрозуміти, що з їх твариною, адже консультують досвідчені ветеринари, також ми даємо контакти тих організацій, які можуть допомогти, якщо людина знайшла тварину, що потребує допомоги. В нас ще не дуже велика контактна база на заході України, наприклад, на Тернопільщині ми спілкувались тільки з однією ветеринарною клінікою, тому будемо раді, якщо з нами будуть співпрацювати зоозахисники, громадські організації, які займаються питанням допомоги, захисту тварин. зокрема собак і котів. Ми намагаємось надавати і правову допомогу, є певні алгоритми, як правильно фіксувати протиправні дії проти тварин, як звертатись до поліції, які є нові закони для захисту інтересів тварин, зокрема у містах.”
 
Благодійна організація «Добрий дім» займається допомогою тваринам з 2010 року. З 2013 року вона була перетворена у Всеукраїнську службу порятунку диких, екзотичних і домашніх тварин «Добрий дім Фельдман Екопарк». Мета проекту – допомога пораненим тваринам і тваринам, що потрапили в біду, порятунок тварин від жорстокого поводження, зменшення кількості безпритульних тварин з використанням гуманних методів. За роки роботи вже врятовано близько 28 тис. тварин, з яких  22 тис. безпритульні тварини, а 6 тис. це дикі та екзотичні тварини.
 
Керівник проєкту “Добрий дім” Ірина Подвойська пояснила: “Насправді, у місті у людей набагато більше можливості допомогти тваринам ніж у селі. Кваліфікована ветеринарна допомога у сільський місцевості – це рідкість. Ще одна проблема – це постійно народжуючи кішки та собаки. Їх дитинчат найчастіше привозять у міста, викидають, нищать, але простерилізувати таких тварин у селі проблема. Ми надіємось, що усі разом зможемо організувати допомогу тваринам за єдиним телефоном по усій країні, тому закликаємо долучатись до нашої гарячої лінії усіх небайдужих зоозахисників.”

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гаряча лінія, #добрий дім, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тварини, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: