У Чорткові створюють 3D-моделі восьми пам’яток архітектури. Проєкт «Кишенькове місто. Чортків у 3D форматі» реалізовують ГО «Центр розвитку молодої громади та міжнародного партнерства ІНІЦІАТИВА», Чортківська міська рада та компанія Skeiron. Учасники проєк ту сканують великі історичні будівлі, – це перший крок до оцифрування пам’ятки архітектури, що дасть змогу зробити реставраційні креслення і відновити історичної будівлі у її автентичному вигляді.

«Після оцифрування плануємо створити 600 комплектів безкоштовних листівок доповненої реальності для мешканців міста та туристів, які приїдуть до Чорткова.

Об’єкти, обрані для сканування: годинникова вежа та торгові ряди (ХІХ – поч. ХХ ст.), Чортківський замок (ХVІІ ст.), церква Вознесіння Господнього (ХVІІ ст.),  церква Успіння (ХVІ ст.), костел св. Станіслава (ХVІІ ст.), нова синагога (поч. ХХ ст.), ратуша (поч. ХХ ст.), монастир сестер Ордену Милосердя (ХVІІІ ст.). Оцифровані об’єкти можна використовувати по-різному: створити 3D-модель та застосувати її для реставраційних і будівельних робіт або на основі готових даних можна розробляти туристичні путівники з елементами доповненої і віртуальної реальності (AR/VR технології), використовувати їх під час створення онлайн-гідів, 3D-мап, навіть сувенірної продукції», – розповідають у Чортківській міській раді.

Катерина Богуславська.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #костел, #медаль, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #чортків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: