Нові райони Тернопільщини. Яким буде адміністративно-територіальний устрій області (Карта)

Опубліковано:
1 Квітня, 2020

Не пізніше квітня Мінрегіон та профільний комітет підготують законопроект щодо адмінтерустрою субрегіонального рівня. Про це йдеться на сайті decentralization.gov.ua.

За словами В’ячеслава Негоди, заступника Міністра розвитку громад та територій, чинна система управління територіями – це органи місцевого самоврядування та органи виконавчої влади – місцеві адміністрації і територіальні підрозділи центральних органів виконавчої влади.

«В процесі формування нових районів (округів, повітів, чи як би вони не називалися) важливо пам’ятати, що вони створюються виключно для організації державної виконавчої влади на місцях. Це вже будуть не ті райони, куди людям потрібно їздити за послугами: адміністративними, соціальними, медичними та іншими. Усі послуги ми передаємо на рівень спроможних громад. В районах залишаться лише служби, які координуватимуть діяльність державних органів, а отже «їздити в район» вже не буде за чим», – сказав В’ячеслав Негода.

За попередніми обговореннями та пропозиціями варіанти адміністративно-територіального устрою Тернопільської області виглядають так.

Варіант 1

Варіант 2

«14 областей вже підготували своє бачення майбутніх районів на їх території. То ж ми готові до обговорення. Вже цього тижня розпочнемо такі ж відеоконференції з кожною областю окремо, залучивши всі зацікавлені сторони. За потреби, проводитимемо щодня консультації, адже не пізніше квітня маємо спільно підготувати законопроект про адмінтерустрій субрегіонального рівня», – підкреслив В’ячеслав Негода.

Деталі чинної територіальної організації влади на районному рівні – у презентації Мінрегіону (ЗАВАНТАЖИТИ) та Моделювання системи АТУ субрегіонального рівня (аналітичний матеріал) (ЗАВАНТАЖИТИ).

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #громада, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #область, #район, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: