У 2019 році «Контінентал Фармерз Груп» сплатила понад 670 млн грн податків і спрямувала більше 30 млн грн на соціальні проекти

31.03.2020 19:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

«Контінентал Фармерз Груп» відзвітувала про сплачені податки та реалізовані соціальні проекти за попередній рік. Протягом 2019 року Компанія сплатила до бюджетів усіх рівнів 670,17 млн грн податкових відрахувань. А на втілення соціальних ініціатив місцевих громад, з якими агрохолдинг співпрацює на території п’яти областей Західної України, минулоріч із бюджету Компанії спрямували 30,15 млн грн. За ці кошти було реалізовано вагомі проекти в сферах медицини, інфраструктури, освіти, благоустрою, культури, спорту, духовності, екології, кооперативного руху та ін.

Минулий рік став знаковим для «Контінентал Фармерз Груп», адже у 2019 році вона почала працювати як єдиний бізнес після злиття «МРІЯ Агрохолдинг» та CFG (Continental Farmers Group). За підтримки свого міжнародного інвестора SALIC об’єднана Компанія продовжила дотримуватись встановленої КСВ-стратегії, залишаючись надійним партнером пайовиків та сумлінним платником податків державі.

«Оновлена Компанія продовжує працювати цілком прозоро, а одним з найважливіших своїх пріоритетів вважає інтереси пайовиків, які довіряють нам свою землю. Тому ми дбаємо про розвиток громад, фінансово підтримуючи їхні ініціативи, популяризуючи створення кооперативів у селах, а також забезпечуючи повну й своєчасну сплату податків, які наповнюють місцеві та державний бюджети. Так ми будуємо довгострокові партнерські відносини із нашими пайовиками та державою, – зазначив Генеральний директор “Контінентал Фармерз Груп” Георг фон Нолкен. – Таку стратегію підтримує наш інвестор SALIC, який спрямовує в українську економіку потужні інвестиції і тому зацікавлений вести чесний та відповідальний бізнес в Україні».

Затверджена в «Контінентал Фармерз Груп» програма соціального розвитку громад, яка передбачає сплату окрім орендної плати також додаткових 130 грн за кожен гектар землі в обробітку, зарекомендувала себе як ефективний інструмент підтримки Компанією соціальних ініціатив на місцях. Серед основних проектів, реалізованих «Контінентал Фармерз Груп» за минулий рік – ремонт фельдшерсько-акушерських пунктів у с. Нижбірок на Тернопільщині (193,8 тис. грн) та у с. Колоденці на Львівщині (104 тис. грн), встановлення дитячого ігрового майданчика в с. Подвірне, що на Буковині (102,1 тис. грн), ремонт вуличного освітлення у с. Чорна (199,9 тис. грн) та облаштування парку із встановленням дитячого майданчика у с. М’якоти Хмельницької обл. (140 тис. грн). Також у 2019-му розширив географію проект агрохолдингу із забезпечення сільських ФАПів мобільними наборами з лікарським обладнанням: протягом року передано ще 111 медичних сумок у заклади Тернопільської та Хмельницької областей.

Минулоріч Компанія продовжила працювати над централізованими проектами, серед яких чільне місце займає підтримка кооперативного руху. На сприяння сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам  у 2019 році «Контінентал» виділив 886,7 тис. грн. Ці кошти були використані на придбання обладнання для кооперативів та на організацію навчальних заходів для їх учасників, адже в розвитку кооперації Компанія вбачає можливість економічного зростання сіл та створення додаткових робочих місць для їх мешканців.

Екологічним проектам «Контінентал Фармерз Груп» приділила окрему увагу. Ініціатива з роздільного збору сміття для подальшої переробки у селах, яку аграрії підтримують вже кілька років, у 2019-му розширилась – запущено проект «Зелений Равлик», який розповсюджує контейнери для сортування твердих побутових відходів. Зокрема, такі контейнери було встановлено в офісах Компанії, школах та інших установах, а на базі трьох навчальних закладів за сприяння «Контінентал» встановлено також обладнання для компостування органічних відходів. Успішним став і новий екологічний проект Компанії «Марафон лип», в межах якого протягом минулого року працівники агрохолдингу спільно з пасічниками та іншими ініціативними групами висадили понад 1,5 тис. саджанців медодайних дерев у п’яти областях Західної України – Тернопільській, Львівській, Хмельницькій, Чернівецькій та Івано-Франківській.

Окрім того, «Контінентал Фармерз Груп» активно зайнялася корпоративним волонтерством. Працівники кластерів та офісів Компанії впродовж року упорядковували об’єкти інфраструктури і наводили благоустрій у громадах, де агрохолдинг обробляє землі. Майже 100 тис. грн витратив «Контінентал» на облаштування автобусних зупинок, дитячих майданчиків, прибирання вулиць та покращення стану суспільно корисних об’єктів у селах. Втім головна мета ініціативи, наголошують в Компанії, – проявити турботу і засвідчити відкритість до громад, з якими співпрацюють.

null

 

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі