Тернопільщина: на джерелі святої Анни відбудеться освячення води

Опубліковано:
17 Січня, 2020

На джерелі святої Анни, яке знаходиться в селі Лішня Кременецького району, у ніч з 18 на 19 січня відбудеться освячення води. Про це повідомляє прес-служба Тернопільської єпархії ПЦУ.

Вважається, що на Водохреща, з опівночі до опівночі, вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні й духовні хвороби. Тому, освячення води на джерелі святої Анни відбудеться рівно опівночі, опісля богослужіння.

До слова, перша історична згадка про джерело святої праведної Анни датується ще 1625 роком. На разі опікується купальнею протоієрей Андрій Любунь. У 2017 році поряд із джерелом освятили першу в Україні каплицю-пантеон Героїв АТО.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #андрій любунь, #водохреща, #джерело святої анни, #кременецький район, #лішня, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: