Теребовлянський коледж культури та мистецтв дав путівки в життя новим своїм випускникам

Опубліковано:
28 Червня, 2019

26 липня 2019 року в коледжі відбувся випускний захід. В новому статусі навчальний заклад вперше випускав своїх студентів, тоді як раніше він називався Теребовлянське вище училище культури. Традиційно випускники, викладачі та батьки провели ходу навколо міста та зібрались на урочисте засідання в Теребовлянському центрі КІД.

Про цьогорічний випуск студентів розповів директор коледжу, заслужений працівник культури України Микола Виннічик: «Цього року наша коледж випускає 89 нових спеціалістів, які поповнять лави культпрацівників нашого району, області, взагалі України. Ми гордимося тим, що на всі 100% провели працевлаштування випускникам. Час покаже чи сподобається робота нашим бувшим студентам, проте ми навчали їх всьому хорошому і не лише в професійному плані, а, найперше, бути порядними людьми. Це слово – порядність для мене особисто має дуже велике значення й хотілося б, щоб наших дітей люди поважали і вони поважали людей. Зрозуміло, хтось з випускників буде поступати у вищі навчальні заклади, але багато працюватимуть по спеціальностях. Я переконаний, що всі наші випусники виховані та добрі люди, адже викладачі повкладали у кожного з них не лише свої професійні зання, вміння, а й душі».

Спереду колони випускників чеканили крок мажоретки, ритмічно й зазивно б’ючи в барабани і таким чином задаючи ритму ході та сповіщаючи місто про їхнє свято. Ансамблем мажореток керували викладачі коледжу Елеонора Самець та Анатолій Сорожкевич, останній повідомив: «В ансамблі сьогодні бере участь 14 дівчат-барабанщиць, вони мають своєрідні яскраві костюми і вже здобули хист до гри на ударних інструментах. Серед них немає випускниць, всі вони ще навчаються в коледжі».

За мажоретками крокував духовий оркестр коледжу «Княжі сурми» під керівництвом Ігоря Шайновича. Маршові музики додавали урочистості та підносили настрій всім учасникам ходи. А далі йшли викладачі, директор із заступниками, за ними випускниці у барвистих вишуканих сукнях та випускники в костюмах. Обабіч шляху колону вітали мешканці та гості міста. Один із хопців, в оригінальному одязі та в капелюсі, з підкрученими догори закрутками вусиками поділився: « Мене звати Андрій Кудрик. Сьогодні я закінчив коледж, а навчався по спеціалізації «Народна хореографія». За роки навчання навчився людяності та професіоналізму, якщо детальніше, то техніки виконання танцю, як має бути побудований танець на сцені тощо. Мене навчали відмінні викладачі, справжні професіонали своєї справи, низький уклін їм всім. Я буду надалі працювати над собою і мрію в танці досягнути значних успіхів».

Батько однієї з випускниць, Ігор Кокітко із Заліщицього району, привітно та охоче згадав минуле та розповів про свою доню: «Я закінчував даний навчальний заклад ще у 1997 році із спеціалізації художня народна творчість по класу баяна, коли Теребовля святкувала своє 900-річчя. Яскравий був у нас тоді випускний, а тепер ось я приїхав з дружиною на випускний нашої дочки Тетяни, вона вчилася по спеціалізації режесура. Коли дочка закінчувала ще 9-й клас, то попала в Теребовлянське тоді ще вище училище культури на один із конкурсів, в якому зайняла друге місце. З того часу в неї й виникла мрія закінчити той заклад і приклала всі зусилля для цього. Ми дуже раді за неї та бажаємо їй всіляких гараздів по обраній професфї у роботі».

В залі ЦКІД, куди увійшли випускники після ходи, їх чекали друзі, батьки, викладачі та мешканці міста. Першим виступив з вітальним словом та побажаннями на майбутнє директор коледжу. Потім урочисто був внесений на сцену Державний прапор України, після чого всі присутні стоячи виконали Гімн України, а святі отці – настоятель храму ПЦУ Св. Володимира Володимир Якубишин та настоятель храму УГКЦ Св. Миколая Петро Пастух благословили випускників на майбутні звершення, провели спільну молитву та промовили проповіді. 

Вручали грамоти випусникам голова Теребовлянської РДА Юрій Ништа та заступник голови райради Ольга Трапова. Після цього урочисто кожний випускник отримав диплом освіти і з батьками радо подалися на святковий випускний бал та за традицією зустрічати схід сонця.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Віктор Аверкієв

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #випускний, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #теребовля, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: