Картини відомої тернопільської художниці прикрасили вулиці Будапешта

Опубліковано:
28 Травня, 2019

Картини відомої тернопільської художниці Олесі Гудими є практично на усіх континентах. Не було їх, сміється сама Олеся, хіба що в Австралії та в Антарктиді… А нещодавно, 17 травня, у Будапешті відкрилася виставка картин нашої землячки, організована у співпраці з посольством Болгарії в Угорщині.

— Для мене це перша міжнародна виставка, — розповідає «НОВІЙ…» Олеся. — Причому вона вийшла дуже оригінальною й нетиповою! Пропозиція провести таку виставку під час святкувань Днів України в Будапешті стала для мене цілковитою несподіванкою! Зізнаюся, мені було дуже приємно, що, аби представити нашу Батьківщину, організатори вибрали саме мій живопис… Виставку організовували відразу два посольства: посольство України в Угорщині та посольство Болгарії в Угорщині.

Мені було приємно, що для виставки відібрали картини, в яких присутня українська ідентичність, національний колорит, «зашифровано» наш правіковий код — «Козак Мамай», «Українська Мадонна»… Я малювала їх упродовж минулого року — малювала дуже легко та натхненно, з величезною любов’ю… На щастя, «муки творчості» — це не про мене. Я мучуся, хіба коли не маю змоги малювати, бо у голові постійно «товчуться» і просяться на полотно усе нові й нові картини…

Оскільки, на жаль, приїхати до Будапешта я не мала змоги, замість мене цим дивовижним містом мандрували… мої картини! Для них “провели екскурсію” по Будайській фортеці — неймовірному місцю, яке я завжди хотіла побачити, найбільш відвідуваній туристами «родзинці» Будапешта… «Будапешт їм личить», — зауважила Надзвичайний і Повноважний Посол України в Угорщині Любов Непоп. Більше того, мене чекав ще один приємний сюрприз — окрім виставки в резиденції Посла Болгарії в Угорщині, мої картини до 10 червня експонуватимуться в одному з кращих місцевих готелів «Сент Дьордь» на території Будайської фортеці. Виставку відкрили Надзвичайний і Повноважний Посол України Любов Непоп та власник готелю Дьордь Штофа.

Приємні відгуки відвідувачів виставки просто окрилюють! Була приємно вражена, почувши від своїх клієнтів з Німеччини, з якими ми знайомі лише «віртуально», що вони, будучи проїздом у Будапешті, спеціально завітали на виставку, аби ближче ознайомитися з моїми роботами!.. Такі історії не можуть не надихати… Це спонукає і далі творити та працювати над собою. Я вірю, що кожна картина має своє живу енергію і навіть може міняти долю людини. Тому на мені теж лежить відповідальність, аби енергія, яку я «викладаю» разом із фарбами на полотно, була теплою, доброю… Коли у мене не той настрій, важкі думки, не підходжу до мольберта. Я щаслива, коли малюю, і хочу, щоб цей настрій передавався і тим, хто дивитиметься на мої роботи. Вірю, що попереду ще буде чимало міжнародних виставок!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #будапешт, #гудима, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: