На Тернопільщині людям, які потрапили в ДТП, виплачують страхівки

Опубліковано:
28 Травня, 2019

Не можна застерегтися від біди лише тоді, коли до трагічного випадку призвела чиясь неуважність чи безвідповідальність. Найчастіше – це дорожньо-транспортні пригоди. На жаль, таких випадків на дорогах області все більшає. У 2018 році спеціалісти управління та відділень управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області працювали в комісіях із розслідування нещасних випадків, виплачували страхові кошти в дев’яти випадках ДТП, які трапились під час виконання службових обов‘язків. 13 осіб потерпіло, а п’ятьох чоловік врятувати не вдалося. Сталися випадки під час керування трактором, велосипедом, вантажним, легковим та спецтранспортом, зафіксовані і групові випадки ДТП.

Уже 2019 року розслідували два нещасні випадки на автошляхах. У  квітні цього року на території Чортківського комбінату комунальних підприємств прибиральник території поплатився на роботі життям. Здається, у такій професії, як двірник, де ступінь ризику невисокий, можна вберегтися від смертельної небезпеки. Та, як свідчить статистика, щороку трапляється випадок під час прибирання території з летальним наслідком. Як зазначено в довідці з розслідування нещасного випадку на виробництві страховим експертом з охорони праці Чортківського відділення УВД ФССУ в Тернопільській області, водій автомобіля Фольксваген, рухаючись у напрямку автостанції, не врахував дорожніх обставин та допустив наїзд на працівника комбінату, який прибирав територію. Внаслідок отриманих тілесних ушкоджень чоловік, доставлений у лікарню, не приходячи до свідомості, помер.

Нещодавно, вже у травні цього року на автомобільній трасі Плотича-Тернопіль поблизу с. Біла сталося ДТП. Один із потерпілих з важкими травмами – працівник державного підприємства «Кременецьке управління з постачання та реалізації газу», двоє людей загинуло, проводиться розслідування.

З обережністю на дорозі не варто розлучатися. Бо година горя довша, ніж рік радощів.  Звісно, Фонд не залишить потерпілих на виробництві, їх сім’ї та утриманців без належних виплат. Так, одноразові виплати в разі смерті потерпілого, допомоги з  тимчасової непрацездатності внаслідок нещасного випадку на виробництві, щомісячні допомоги потерпілим на виробництві лише за чотири місяці цього року вже перевищують 16 мільйонів гривень. Та які гроші можуть повернути здоров’я, а тим більше – життя годувальника родині? У таких випадках вартість не обчислюється грошима, бо ціну здоров’ю знає лише той, хто його втратив…

Саме тому служба страхових експертів управління виконавчої дирекції Фонду в області щоденно працює над попередженням виробничого травматизму. Адже травматизм, як і хворобу, легше попередити, ніж потім долати наслідки. Роз’яснення законодавчих документів, нормативів, поширення методичної літератури, навчання та перевірка знань спеціалістів з охорони праці підприємств області, допомога у розробленні систем управління охороною праці кожного конкретного виробничого об’єкту області – це робота страхових експертів. Усі  розслідування  нещасних випадків та професійних захворювань, які трапились на теренах області, відбувається за їх участю.

У колективах з працівниками аналізують нещасні випадки, які сталися раніше, аби вони не повторювались. Налагоджена тісна співпраця з відповідними службами й організаціями для ефективного та якісного розслідування нещасних випадків. Але як би добре не працювала служба страхових експертів, багато залежить у попередженні виробничого травматизму від керівників підприємств і організацій та від свідомості кожного працівника. Особливо це стосується безпеки дорожнього руху.

Для більшості людей життя – це тире між датою народження і датою смерті. І часто оте невеличке тире може зменшитися до крапки. Печальної крапки на завершення нереалізованого життя, яке могло б тривати.

Так, ніхто не може гарантувати стовідсотково безпечну працю. Навіть за­биваючи цвях у стіну, можна сер­йозно травмуватися. Сучасне вироб­ництво значно складніше, ніж молот­ок. Але кожен працівник, йдучи на роботу і чесно відпрацювавши, повинен повертатися додому живим і здоровим.

Григорій Радзіх

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ДТП, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #страхівка, #тернопіль, #тернопільські новини, #травма
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: