Вперше в Україні – в Чорткові відбувся І Міжрайонний кар’єрний форум

Опубліковано:
23 Травня, 2019

Питання вибору професії потрібно підіймати з юних років. Щоб спробувати фах на дотик та на смак, відчути, як цікаво створювати своїми руками речі, познайомитись з фахівцями, з майстрами власної справи організовуються кар’єрні форуми. Вперше такий захід І Міжрайонний кар`єрний форум «Профорієнтація, 2019» відбувся у м. Чортків. На відкритті форуму поряд з міським головою Володимиром Шматько стояв представник нової професії в Україні “піцайоло” – Віталій Колошиць. Чортківчанин успішний у своїй справі і вже прийняв участь цієї весни у чемпіонаті піцайоло у м. Парма (Італія).

Учасники форуму приїхали з 6-ти районів області: Монастириського, Гусятинського, Борщівського, Теребовлянського, Заліщицького, Бучацького. На площі Героїв Євромайдану виставили біля тридцяти наметів з презентаціями професій та навчальих закладів. Гості форуму – учні місцевих шкіл “спробували на смак” такі професії, як пожежний, піцайоло, поліцейський, будівельник, сантехнік, бджоляр, лікарь, стоматолог, перукар, швея, військовий, юрист, військовий психолог тощо. Викладали власноруч декоративну штукатурку, створювали листівки, малюнки піском і кольоровим рисом, працювали у техниці декупаж, вишивали, писали писанки та створювали дряпанки, гончарили, вчились водити авто, знайомились з діяльносттю скаутської організації “Пласт”. Під час форуму просто неба пекли піцу. На площі малювали малюнки, присвячені професіям. Цікаву локацію представив музейний комплекс “Лемківське село” – під час події тут проходив майстер-клас з “очіпування” – пов’язання хустки. Також школярі та гості знайомились з традиціними ремеслами лемків. Форум підняв питання фінансової грамотності, провели майстер-клас “Я-бренд”. Зі слів Тетяни Білінської, координатору форуму, подію організували за мінімальний термін від ідеї до втіленя пройшов усього місяць. Також завдяки участі Чортківської районної філії Тернопільського обласного центру зайнятості (ОЦЗ) спільно з фахівцями Тернопільського ОЦЗ та з соціальними партнерами: органами влади, закладами освіти, військовими, ГО «Гільдія галицьких майстрів», приватними підприємцями та роботодавцями вдалось вкластися у скромний бюджет. “Наступні міжрайонні кар’єрні форуми ми плануємо проводити восени – у Бережанах та Кременці”, каже Тетяна Білінська.

На форум завітали: голова райдержадміністрації Оксана Чайчук,заступник голови райдержадміністрації Йосифа Овод, міський голова Володимир Шматько, директор Тернопільського обласного центру зайнятості Василь Олещук, начальник управління освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації Ольга Хома, директор Чортківської районної філії Тернопільського обласного центру зайнятості Михайло Шевчук, представники закладів освіти, бізнесу та ЗМІ.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #професія, #тернопіль, #тернопільські новини, #чортків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: