16 травня відбулося підготовче засідання окружного адміністративного суду міста Київ за позовом Почаївської Лаври до Міністерства культури України, – пише Реально.

Ухвалу про відкриття провадження у справі суд розмістив на сайті єдиного реєстру судових рішень.

Вже з 26 квітня Почаївська Лавра повинна б у своїй офіційній назві зазначати про належність до Російської Православної Церкви. Цього в усіх релігійних організацій УПЦ МП вимагають зміни, внесені до Закону «Про свободу совісті та релігійні організації», так як сама УПЦ МП, за результатами релігієзнавчої експертизи Міністерства культури України, визнана підпорядкованою керівному центру, що знаходиться в країні-агресорі – Російській Федерації.

Втім, у Почаївській Лаврі назви РПЦ посоромились, а тому подали на Міністерство культури позов до суду. У всьому ж іншому почаївські ченці нічого російського не цураються. Як відомо, настоятель Почаївської Лаври є членом архієрейського собору РПЦ, за літургіями в Лаврі постійно моляться за російського патріарха Кирила, а російського царя Ніколая ІІ тут взагалі вважають святим, пише “ЗЗ”.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лавра, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #почаїв, #суд, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”
17:05, 3 Травня, 2024

Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”

Блоги

ТОП новини тернопільщини: